Fem lägenheter var helt klart mer populära än andra på Hemnet förra veckan. På listan känns vissa hem uppenbara och andra mer oväntade. Vi tar en titt på de fem hemmen som fick folk att trycka klick!

1. Gamla stan, Stockholm. Högst upp på listan, över de mest klickade lägenheterna på Hemnet förra veckan, finns i Gamla Stan. Och den finns där av en anledning. Inte nog med att den har ett utgångspris på 48 miljoner och en boarea på närmare 400 kvadratmeter, huset är från 1600-talet och lägenheten har på sina fyra våningar både spa, vinkällare och bibliotek. Att få ta steget in i detta extravaganta hem skulle nog vara en upplevelse vi sent skulle glömma.


2. Kungsholmen, Stockholm. Till skillnad från första lägenheten är den här inte flera hundra år gammal - utan helt ny. Råa väggar balanseras med takbalkar i trä, effektfull ljussättning och en öppen, ljus planlösning. Och för att inte tala om det vackra badrummet, som har ett fantastiskt ljusinsläpp och dessutom är inrett i grönt marmor - från golv till tak! En Instagram-dröm till badrum, helt enkelt.


3. Birger Jarlsgatan, Stockholm. Listans minsta lägenhet hamnar på en tredjeplats. På 24 enkla kvadrat gömmer sig ett renoveringsprojekt med stor potential. Lägenheten är likt en blank canvas - perfekt för någon som önskar sig chansen att få inreda och renovera sitt hem till något alldeles speciellt. Med stora, franska dörrar ut mot en balkong i söderläge tror vi absolut att den kan bli en av huvudstadens mysigaste ettor.


Bilder: Bjurfors

4. Olympia, Helsingborg. I ett pastellrosa sagohus finner vi en lägenhet med ett sovrumstak du kan öppna med ett enkelt knapptryck. Nej, vi skojar faktiskt inte! Lägenheten har en gammaldags charm med sina eleganta dörrar och höga fönster men känns ändå toppmodern i och med både nyrenoverade badrum & kök, samt stilrena möbler och genomgående ljusa väggar.


5. Vasastan, Stockholm. På femte plats finns en hundra år gammal sekelskifteslägenhet med fiskbensparkett och hög mysfaktor i form av en öppen spis. Lägenhetens balkong har en fin utsikt mot Ekelundsparken i Stockholm. Hemmets yta ligger på 108 kvadratmeter och har ett utgångspris på nära 8,6 miljoner.