Vattenmelonsglass är inte bara enkelt att göra utan även optimalt för varma sommardagar och fungerar perfekt som efterrätt eller frukost. Ja, du kan faktiskt äta glass till frukost om du vill!

INGREDIENSER:
- 800 gr vattenmelon, utan kärnor
- 300 gr tjock valfri yoghurt (grekisk, turkisk, vegansk, laktosfri eller liknande)*
- Valfri sötning, t.ex. steviadroppar eller steviaströ*
- Valfritt: Fryst banan*

Dekoration:
- Körsbärsmarmelad / sirap
- Vattenmelonstjärnor
- Ekobanan
- Sesamfrön
- Körsbär

*Om du vill behålla det veganskt och du inte har en vegansk tjock yoghurt hemma så kan du byta ut yoghurten mot fryst banan. Om du använder dig av fryst banan så behöver du inte då lägga till någon annan sötning.

GÖR SÅ HÄR:
1. Frys in din vattenmelon, skurna i bitar, för ca minst 1 timma.

2. Vattenmelonglassen gör du först därefter genom att mixa vattenmelonen, valfri typ av tjock yoghurt och valfri sötning (eller fryst banan) ordentligt. Blanda om då och då om det behövs och mixa tills en krämig och klumpfri glasskonsistens har skapats.

3. Garnera glassen med körsbärssirap eller körsbärsmarmelad.

4. Skär ut stjärnor i vattenmelon med hjälp av en liten form, garnera även med körsbär, sesamfrön, ekologisk banan och fikon.