Nouws bloggerska Elvira Jonsson besvarar frågan: "Hur får man ett distansförhållande att fungera?"

Egentligen har det ingen betydelse om man är 5 eller 20 timmar ifrån varandra, att vara ifrån den man älskar mer än allt suger lika mycket varje gång. Det vrider sig i magen att behöva säga hejdå efter hejdå. Att lägga sig de första kvällarna ensam igen. Vakna upp ensam. Att plötsligt få göra alla vardagliga saker ensam, det är tufft när man egentligen vill dela allt tillsammans med den man älskar. Men det finns heller inget bättre än att räkna ner de sista dagarna till man får ses igen. Att se varandra på flygplatsen. Det är få saker som slår känslan av att se honom igen efter veckor ifrån varandra. Att få kramas, kyssas, vakna upp tillsammans, få godnattpussar, tävla om att få bästa platsen i soffan, sjunga duetter från filmen frozen, retas, skratta och bara spendera varje minut tillsammans. Känslan som uppstår varje gång vi kan träffas slår allt – och gör allt runtomkring värt det.

Distans är jobbigt, det är det. Men för oss är det inte jobbigt på det sättet att det tär på förhållandet, att det skulle bli mycket och många missförstånd och bråk som många verkar tro. Det enda som är jobbigt är saknaden. Att känna en sådan stark saknad, det är de som är jobbigt.

Jag frågade min kille vad han tycker om distans och han svarade:

- Det är jobbigt men nyttigt. Man får verkligen känna hur mycket man älskar den andra och hur mycket man värdesätter att få vara nära den personen varje dag, något som man annars lätt tar för givet. Men det är jobbigt att ha sin andra halva så långt borta, ibland tänker jag att det inte är värt att göra vissa saker för att du inte är här och delar det med mig. Att vi upplever det tillsammans.

Så för att svara er som frågat hur man får det att funka så skulle jag säga att är ni båda två på samma plan och har samma framtidsvisioner för ert förhållande så är distans bara nyttigt. Vi har inte haft några problem på grund av distansen mer än att varje "hejdå" är fruktansvärt och det kommer nog aldrig bli lättare för den delen heller. Snarare svårare för varje månad som går. Men ett hejdå som är riktigt jobbigt visar även på hur gärna man vill vara tillsammans, hur mycket saker och ting betyder samt hur mycket det är värt att kämpa för. Man värdesätter varandra och förhållandet otroligt mycket mer efter att man fått känna på hur det är att vara isär. Något som hjälper oss är att vi vet att hejdå inte varar i all evighet. Det finns ett slut på vår distans och efter det, då kommer jag aldrig vilja vara utan honom. Den dagen då vi äntligen kommer att få spendera varje dag tillsammans. Som jag längtar.

Klicka här för att komma till Elviras blogg!

Writer
Editorial staff