Ukens blogg denne uken er Maria Kernan.

Hei Maria, hvordan har du det? Hvordan føles det å være ukens blogg?
Å være ukens blogg er skikkelig gøy. Det er utrolig morro å bli lagt merke til for jobben man gjør, og bli plukket ut til dette er en stor ære.

Hva kommer vi til å få lese om på bloggen din?
Gjennom bloggen min deler jeg helst bilder. Jeg elsker å fotografere, og synes det er gøy å kunne vise frem det jeg skaper. Ellers blir det lett bare massevis av bilder som ligger på harddisken min og blir gjemt og glemt.

Hva er ditt beste fototips?
Det er vanskelig å gi bare ett godt tips til fotografering men det jeg stort sett maser mest om er er å passe på at du har godt dagslys. Jeg er kjempeopptatt av lys, og kan plutselig forsvinne ut døra med kamera og guttungen på slep om det plutselig blir veldig fint lys utendørs. Innendørs lys blir ofte veldig hardt og gult. Blitslys blir veldig unaturlig. Og for lite lys gir uskarpe og kornete bilder. Her i Norge byr jo det ofte på en utfordring på vinterstid, da man bare har nok dagslys i noen få timer midt på dagen.

Apropos lys, om man ikke er veldig kyndig med kameraet ville jeg fotografert på overskyete dager, eller satt det du skal ta bilde av i skyggen for å hindre skyggelegginger i bildet.

Hva gjør du helst på lørdagskvelden?
Jeg er tidenes introvert, så jeg liker å kose meg med dyna på sofaen, en god film, og litt god mat og familien på en lørdagskveld. I tillegg har jeg mange jern i ilden ila uka som pendlende juss-student, mamma, stemor og kone - ja også hunden da, som også krever sitt. Det blir ofte turer til Oslo fra Stavanger for å delta på forelesninger, og jeg er mye på farten. Da er det ganske deilig å slippe å gjøre så masse når helgen kommer.

Hvilke andre bloggere får du inspirasjon fra?
Beste bloggene jeg vet om er www.nevnarien.se og www.jonnajinton.se De tar så fantastisk flotte og inspirerende bilder og jeg blir helt misunnelig på alt de får til. Hehe. Ellers så liker jeg også www.camillapihl.no - hun tar så fine detaljbilder av søte ting, og jeg blir alltid glad i hjertet av å besøke bloggen hennes. Synes hun er kjempeflott til å være 38 år gammel. Kjempekult at blogging ikke tar slutt selv om man nærmer seg 40 synes jeg :-)

Hva er ditt skjulte talent?
Jeg vet ikke om jeg har noen skjulte talenter egentlig. Jeg liker å synge men ikke foran folk. Da blir jeg bare skikkelig nervøs. Så jeg synger mest hjemme. Men hjemme synger jeg til gjengjeld masse :-)

Hvor befinner du deg i livet om 10 år?
Om 10 år er jeg advokat og jobber fulltid som det. Kanskje bygger vi hus. Det har jeg veldig lyst til. Slik at det blir akkurat sånn som jeg vil. Jeg har sett meg ut en tomt rett i nærheten av her vi bor nå. Den er 5 min unna, men allikevel er det så lite bebygget at en skulle tro man var langt på landet. Tenk å få bo på landet bare 5 minutter unna byen liksom :-)

Hva er fremgangsoppskriften for deg og din blogg?
Jeg har ikke egentlig en oppskrift. Jeg blogger om det jeg har lyst til og det jeg synes er fint. Enkelte ganger har jeg mye material å blogge, andre ganger er det mindre. Jeg prøver å ha en slags publiseringsplan slik at jeg ikke slipper opp for ting å skrive om, men følger den ikke slavisk. Som juss-student er det også av og til slik at skolearbeidet må vike for "hobbyen" - men det er ikke til å stikke under en stol at om bloggen kunne blitt så stor at jeg begynte å tjene noen ekstra kroner på den så hadde det kommet vel med i et studentbudsjett.

Nevn 3 ting du ønsker deg akkurat nå?
1) Snø
2) A på eksamen (det er jo lov å håpe)
3) Louis Vuitton Neverfull vesken

Marias blogg: nouw.com/mariakernan

Forfatter