Toppbloggerne forteller: Dette gjør de i ferien

Hvilke tips er lurt å ha i bakhodet nå i varmen? Og hvilken toppblogger røper fremtidige blogg-planer? Klikk deg inn for å finne ut mer om hvordan "Nouw'erne" tilbringer sommeren sin - og enda litt til!

Silje Økland

Blogg: nouw.com/siljeokland

Instagram: @siljeokland


Hei @siljeokland - håper nyter sommeren så langt! Hva har du gjort, og har du noen flere ferieplaner?

Hei, tusen takk. Ingenting er som solkysset hud og lukten av solkrem. Jeg har vært litt hjemme med familie, men jeg har også fått jobbet litt. Jeg har ingen andre ferieplaner enn å bli ferdig med siste rest av jobb for den neste uken. Deretter lurer jeg på om jeg skal reise til Paris en tur. Alene. Nyte en kopp kaffe, se på folk, og bare være. Det trenger jeg. Det er da jeg blir inspirert!

Herlig, det høres ut som noe de fleste kunne hatt godt av. Vi lurer også på; har du noen triks til hvordan du kler deg i sommer, og hva er dine beste stiltips?

Jeg kler meg litt etter været, men mest etter termen "er det sommer, så er det sommer!". Siden jeg kommer fra Bergen, er jeg vant med å kle meg etter den! Jeg kler meg komfortabelt, men liker selvfølgelig å utnytte at man ikke trenger å kle seg like varmt lenger. Det går mye i skjørt og kjoler. Jeg synes det er så utrolig fint, og spesielt nå som omslagskjoler er blitt populært igjen. Det er feminint, viser kurver og gjør at jeg føler meg ekstra vakker :-)

I tillegg til å være «Årets Stylista» og en god skribent, har du nå startet med YouTube. Kan du røpe noe vi kommer til å få se på bloggen din fremover?

Det jeg kan si er at hele bloggen vil bli "relansert". Det vil si at jeg vil utnytte alt jeg har av potensial og bygge enda videre. Jeg vil at dere skal føle noe og at dere sitter igjen med en følelse etter for eksempel å ha sett en video. Youtube vil fungere som et sted hvor dere vil bli enda bedre kjent med meg. Flere kreative videoer, samt vanlige vlogger. Det vil bli så mye! :-)

Spennende! Det er jo mange som havner i en kreativ tørke nå på sommeren, og noen synes det kan være vanskelig å blogge like hyppig som man selv ønsker. Hva er dine beste tips for å opprettholde aktiviteten?

Jeg tenker først og fremst på å holde meg selv inspirert. Føler du at du ikke gjør så mye, vel, gjør noe nytt. Gå ut, gå tur eller gjør noe så du føler at du får mye inspirasjon. Og så tenker jeg kvalitet fremfor kvantitet. Kanskje du kan finne noen nye temaer å skrive om, eller bilder av andre ting?

Tusen takk for gode tips, de vil nok mange få bruk for. Tilbake til sommer og sol - om du bare kunne pakket med deg 3 ting i kofferten i sommer, hva ville det vært?

Solkrem først og fremst. Så viktig for de som vil holde huden ung og frisk. En god bok (jeg leser veldig mange bøker, så det måtte nok blitt en bunke.... ;-)) og sist, en pose med norsk godteri. I'm a sucker for sweets!

Hva er dine beste ferieminner?

Utenlands: Familien dro til Nice da jeg var rundt 15. Det var en nydelig ferie. Jeg ble forelsket i Frankrike, og har alltid sagt at det er den fineste ferien jeg har vært på. Det var mye kultur, mye bading, og det var familiehygge.

Norsk sommer: det må nok bli første gangen jeg dro på Huk her i Oslo. Jeg ble så overrasket og glad over at syden ikke trengte å være å dra flere timer, men at man bare kunne sette seg på 30 bussen mot Bygdøy :-) Så utrolig vakkert å løpe der også!Rikke Krefting

Blogg: rikkekrefting.com

Instagram: @rikkekrefting


Heisann, @rikkekrefting! Det ser ut som du nyter sommeren på best mulig vis - så deilig! Kan du fortelle hva du har gjort hittil, og skal du på noen flere reiser i sommer?

Jeg har og har hatt en helt topp sommer! Ferien startet med venninnetur til Los Angeles i 10 dager, noe som var helt fantastisk. Etter en herlig tid og mange nye inntrykk, dro jeg rett til Marbella til familiestedet som før var mitt hjem. Deilig å koble av og få slappet ordentlig av hjemme. Nå har jeg noen dager på Tjøme med norsk sommer, før turen går videre til London for graduering. Deretter er det videre på kjærestetur til Sør-Frankrike og Italia!

Virker som en innholdsrik sommer! Hvordan kler du deg i varmen, og hva er dine beste stiltips?

Lette plagg som er luftige og behagelige. Sommeren er for meg en ferie for å koble maksimalt ut, så da er det viktig å kle seg i behagelige klær som er tilpasset klimaet. I utlandet foretrekker jeg lette sommerkjoler eller badedrakt og skjørt. Den tiden jeg tilbringer med norsk sommer bor jeg i jeans-shorts, badedrakt/bikini, saltvannshår og solbriller. Norsk sommer er for meg når jeg ikke tenker på hva jeg kler på meg, og det er faktisk litt deilig. Vi har alle godt av å koble litt av.

Du har jo reist ganske mye, har du noen must-haves i toalettmappen når du farter rundt?

Solkrem, ansiktsmasker fra Skin Bloom og sommer-parfymen min "Soleil Blanc" fra Tom Ford. Den er et must for at jeg skal føle meg fresh om sommeren!

Hvis du bare kunne tatt med deg 3 gjenstander i kofferten gjennom sommeren, hva ville det vært?

Solbriller, lette sommerkjoler og boken min! Er ikke sommer uten bok.

Hva er dine beste ferieminner?

Så langt vil jeg absolutt si Los Angeles turen. Drømmer meg fremdeles tilbake til bilturen vår på Highway 1 i solnedgang, og lunsj på Beverly Hills Hotel - ahhh! Samtidig gleder jeg meg til kjærestetur langs den franske og italienske kysten, det blir så kos!

Og sist, men ikke minst - å bo i London er nok en drøm for mange. Har du noen tips til de som ønsker å følge dine fotspor og flytte til utlandet?

Få en hverdag som resulterer i at man føler seg hjemme i byen. London er for mange en by man reiser på storby-ferie til og lever på en sky med middag og lunsj ute hver dag, i tillegg til masse shopping. For å kunne leve der i lengden må man bo seg til og leve med beina plantet på jorden, hvor man får et strukturert hverdagsliv i en hektisk by. Hvis ikke tror jeg ikke at man kan leve i London i lengden. Finn ut hva som gjør deg lykkelig i hverdagen der!Anette Hovland

Blogg: nouw.com/anettehovland

Instagram: @anettehhovland


God morgen, @anettehovland! Håper alt står bra til. Hva driver du på med i sommer, og har du kanskje flere ferieplaner?

Jeg har hatt en kjempefin sommer, både hjemme i Molde og i Oslo! Jeg har også hatt en uke i Rhodos som var helt fantastisk. Jeg er nok ikke helt ferdig med reising denne sommeren, så forhåpentligvis klarer jeg å lure inn en til, eller kanskje til og med to!

Så deilig, vi krysser fingrene for at det blir hele to reiser til! Har du forresten noen gode stiltips til leserne nå som temperaturen er så høy? Hvordan kler du deg?

Lette antrekk er det aller beste, selv om jeg elsker lag på lag har jeg innsett denne sommeren at det enkle er ofte det beste! Jeg elsker en look som er effortless, men at det likevel er noe som skiller seg ut. Gjerne i form av tilbehør - for eksempel et kult belte, statement øredobber eller en fargerik veske.

Gode tips! Du har nok en garderobe som de fleste drømmer om - hva er dine absolutt must-haves?

En hvit oversized skjorte må være det plagget jeg benytter meg mest av alt, rett og slett fordi den kan kombineres med absolutt alt! Også elsker jeg jeans, alle må ha et par "spot on jeans" i garderoben sin. De blir litt som den hvite skjorta - de passer til alt!

Om du bare kunne pakket med deg 3 ting i kofferten i sommer, hva ville det vært?

En fresh badedrakt, hvite vintage solbriller og kameraet mitt - and I'm good to go!

Hva er dine beste ferieminner?

Det er så mange! Rhodos ligger så klart ferskt i minnet, vi hadde et utrolig fint opphold på det fineste hotellet vi har vært på så langt. Turen i fjor var også veldig fin, det var min første gang i Kroatia og i Split, som jeg definitivt vil se mer av og besøke igjen.

Men på en klar førsteplass må det være Paris, det er noe med byen og hele atmosfæren av å være der - særlig med noen man er glad i. Et glitrende Eiffeltårn en sen vårkveld sammen med min kjære var helt uslåelig!

Herlige minner, sistnevnte forstår vi godt at er en favoritt! Vi må også bare spørre, siden du er så dyktig på sosiale medier. Kan du røpe hvilke blogg-planer du har fremover?

Akkurat nå er planen min å finne en jevn struktur i bloggen min, jeg ønsker å gi leserne mine noe fast. Ikke at ting er litt "all over the place", som det kanskje har vært i det siste. Jeg gleder meg til tiden fremover, og jeg har flere spennende ting på gang!