Från och med idag kommer vi varje torsdag att tipsa er om både befintliga och nya funktioner här på sajten. Denna veckan tipsar vi om olika sätt att använda funktionen Sidor i din blogg.

Kanske vill du ha en specifik flik för kontaktinformation på din blogg? Det är både praktiskt och ser proffsigt ut att ha lättillgänglig information om dig själv och hur du kan kontaktas på din blogg. Ett smidigt och enkelt sätt att lösa detta på är att lägga till en Sida i din blogg.

En sida är som en typ av inlägg utan kommentarer, datum eller kategori och den syns inte i ditt vanliga bloggflöde när den publiceras. Den kan du välja att länka på valfritt ställe i din blogg, förslagsvis på ett ställe där dina läsare enkelt kan se den.

Exempel på vad du kan använda Sidor till:
- Att skapa en kontaktsida, där du även listar dina sociala medier
- En Om mig-sida där läsarna kan lära känna dig lite bättre
- Att ha ett litet galleri för dina favoritbilder
- Att lägga in olika typer av inläggsmoduler, ex. kopplade till dina mest populära inlägg

Var du skapar sidor
Funktionen Sidor hittar du på ditt konto under Din blogg / Sidor. Kom ihåg att du måste publicera din Sida för att den ska synas när du länkar den i din blogg.

Skapa en design för Sidor
På din designsida i bloggen kan du göra en separat design för Sidor, precis som du kan för startsidan på din blogg och enskilda inlägg. På designsidan för sidor kan du exempelvis lägga till moduler, såsom en Instagram-modul eller bild- och inläggspuffar.


Här visar vi hur @elinskoglund använder Sidor i sin blogg:


När du kommer in på Elins blogg har hon länkat sin Sida "Contact" i en toppmeny


På sidan har hon en kort presentation av sig själv, sin kontaktinformation och länkar till sina sociala medier


Längst ner på sin kontaktsida har hon även en bildpuff med sina senaste outfits


Writer
Editorial staff