Med sommar kommer ledighet, slappa dagar och långsammare tempo. Därmed är det lätt att tappa sitt blogg-flow. Vi tipsar om hur du håller uppe inspirationen och samtidigt undviker bloggtorka i sommar.

Att blogga ska vara kul, inspirerande och peppande. Men hamnar du i en svacka då du känner att du varken har tid eller inspiration till bloggandet kan du hamna i bloggtorka. Här delar vi med oss av våra bästa tips på hur du håller bloggandet uppe även under sommarmånaderna, då dagar blir långsammare och många rutiner sätts på paus.

Använd din vardag
Tänk på vad du gör i din vardag och var du kan hitta inspiration och fotomöjligheter - i det du redan har planerat. Går du förbi en vacker plats varje dag som skulle göra sig fint i outfit-bilder? Eller har du kanske en kaffe-date inplanerad som skulle kunna bli ett mysigt inlägg? Tänk på vad du kan blogga om utifrån vad du redan har planerat, istället för att känna att du måste hitta på saker att blogga om. Det behöver inte alltid vara så märkvärdigt, för visst är det härligt med gamla hederliga vardagsinlägg?

Planera & organisera mera
Känner du ofta att du saknar tid & inspiration till bloggen? Då säger vi; planera mera. Försök att sätta dig ner och skriv vad du ska göra i veckan och vad som kan tänkas bli bra material till bloggen. Planera in då du vill fota och när du vill ha tid att sätta dig ner och skriva till dina inlägg. Varför inte göra det extra mysigt och sitta en stund en eftermiddag i veckan och planera och strukturera för bloggen? Koka en kopp kaffe, plocka fram go’fika och ha en liten bloggstund & kvalitétstid för dig själv.

Förbered reservinlägg
Så fort det går längre tid än vanligt mellan det att du publicerar inlägg blir det för många ännu mer klurigt att lägga upp ett inlägg, då pressen ökar ju längre tid det går. Visst finns det dagar då du prioriterar annat och att bloggen får vila. Då kan det vara bra att ha ett par färdigskrivna inlägg liggandes på lager, som du kan publicera. På så sätt kan du ta en paus, men att dina läsare ändå får något nytt att läsa när de kikar in på din blogg. Bra, va?


Omslagsbild: @TravelLovers


Writer
Editorial staff