Kombinationen av makrill och taco är kanske inte den första man kommer att tänka på, men det är en klockren smakkombo i denna tacorätt! Nu bjuder Leila Lindholm på ett spännande recept från sin senaste bok.

Ni har väl inte missat att tv-profilen, bakdrottningen och superfoodfantasten Leila Lindholm har nystartat sin blogg. Här läser ni den! Förutom att ge läsarna en inblick i ett spännande liv fullt av resor och matlagning (och kanske lite inside info om Kockarnas kamp som drar igång på TV4 nästa vecka!), kommer Leila så klart att bjuda på massor av härliga recept. För att fira bjuder hon på ett även till er!



Taco på rökt makrill med avokadosalsa och grekisk yoghurt


4 PORTIONER


2 rökta makrillfiléer 

8 små tortillabröd

2 avokado

2 mango

1⁄4 mild röd chilifrukt

1 salladslök

Saft av 1 limefrukt

1 msk olivolja 

Flingsalt

Svartpeppar från kvarn

Tjock grekisk yoghurt och koriander till servering



1. Tärna avokado och mango, blanda med finhackad chili, tunt skivad salladslök (endast det gröna), limesaft, olivolja, salt och peppar i en skål.

2. Grilla tortillabröden hastigt i en torr grillpanna på båda sidor tills de fått ett rutat mönster.

3. Dela makrillfiléerna i bitar och varva din taco med het salsa, makrill och en svalkande klick yoghurt och koriander på toppen.


Du hittar fler fräsha recept i Leila Lindholms bok The Fresh Foodie, som du kan köpa HÄR!


Skribent