Svenska LA-artisten Josefine släpper musikvideo i 360° VR

I går hade musikvideon för soloartisten Josefines debutsingel Lotto premiär. Med hjälp av den senaste virtual reality-tekniken får man som tittare följa med Josefine på en hel kvälls festande i 360 grader.

Det nya stjärnskottet Josefine spenderar större delen av sin tid i Los Angeles där hon bor och jobbar med sin musik. Nu är 24-åringen tillbaka hemma i Sverige för lanseringen av sin debutsingel Lotto med en musikvideo i virtual reality.

– För mig är Lotto en riktig girlpower-låt som handlar om att ha kul på sina egna villkor. Jag vill att min musik ska inspirera mina lyssnare, framför allt unga tjejer till att tro på sig själva och inte ta någon skit, säger Josefine.

Musikvideon är en upplevelse i 360 grader där kameran fångat varje detalj i miljön och skapar en känsla av att man är där på plats, tillsammans med artisten, på en riktig utekväll – från förfest till efterfest. Virtual reality är i dag på stark framfart inom musikindustrin. Världsstjärnor som Rihanna, U2 och One Direction är exempel på några som redan utnyttjat tekniken.

– Virtual reality är superhäftigt och kan verkligen ge musik en helt ny dimension. För mig blir det ett sätt att komma närmre mina fans och skapa en mycket mer personlig kontakt i en digital miljö. Vid sidan av musiken är ny teknik ett stort intresse och jag älskar att prova nya vägar, därför kändes det som en självklarhet att göra en musikvideo i VR, säger Josefine.

Singeln Lotto är egenproducerad och inspelad i Los Angeles. Spelschema för kommande liveframträdanden kommer inom kort publiceras på Josefines Facebook-sida.

Se videon här. Vi rekommenderar Chrome som webbläsare för att se videon i 360° och ha en uppdaterad Youtube-app.


Läs en tidigare intervju med Josefine här: "Josefine tar steget ut med Lotto"


Writer
Editorial staff