Steg för steg: Rosetten

Sommarens gulligaste frisyr? Rosetten utan tvekan! Kika in här för att bli guidad till hur du gör den!

1. Borsta igenom håret och ta sedan en ganska stor sektion med hår från vardera sida av huvudet, dra bak och fäst ihop dem med en liten tofs.

2. Istället för att dra igenom allt håret genom tofsen som man gör när man gör en vanlig hästsvans, så ska du nu istället bara dra igenom lite av håret sista gången så du får kvar en ögla med hår. Dela sedan den lilla öglan i två delar. Efter det valde jag att dra en hårslinga från håret som hänger ner, upp emellan de båda öglorna, över tofsen och sen igenom bakom tofsen. Lättare att se på bilderna än att förklara. Men för att få till själva rosetten är det ett viktigt steg. Dock kan du välja att göra detta steget allra sist, men jag gjorde det först då jag inte ville riskera att förstöra rosetten om jag skulle göra det i slutet. Om det behövs kan du fästa slingan med en hårnål under rosetten när du dragit igenom den.

3. Nu är det dags att göra själva rosetten. Börja med en av öglorna. Sätt pekfingret i öglan för att se var du ska sätta hårnålarna och fäst sedan med hårnålar. Gör samma sak på båda sidor. Detta är lite klurigt och man får öva lite på sitt tålamod (tro mig, jag vet haha) men ge det lite tid. Ta hjälp av någon om du har möjlighet, men annars är det bara att ha tålamod så kommer du klara det! Jag fick ge det några gånger men det gick tillslut!

4. Dra ut öglorna lite så att du får rosetten jämn och lite större.

​5. Klart! En annorlunda och rolig frisyr, som ser väldigt komplicerad och proffsig ut!

Skribent