Nattstads Beata Klein tipsar om bästa hårprodukterna för både henne och honom.

A och O för att känna sig på topp, utseeendemässigt alltså, är att känna sig snygg i håret. Om barret inte är till din fördel kan du ha på dig vilka designerkläder eller smycken du vill, resultatet kommer ändå inte bli strålande. Grunden börjar med en bra klippning och färg. En duktig frisör vet vad som passar dig, både vad gäller hårtyp och ansiktsform. Därefter gäller det att hitta sin egen uppsättning av favoritprodukter. Här är ett urval av populära produkter som gör att du kan säga hej då till "bad hair days". 

 

Henne

En bra inpackning är det viktigaste att investera i. Det håller ditt hår mjukt och glansigt och du slipper klippa dig lika ofta. 

 

Håroljor är uppstickaren som är här för att stanna. Maroccan Oil var en tidig favorit men nu har varje märke sin egen sort. Orofluido är bra för dem med lite finare hårstrån.

 

Hårspray är en av de mest uttorkande produkterna för håret, därför är det viktigt att köpa en vårdande hårspray om du använder det ofta. Denna från Kerastase är ett väldigt bra alternativ.

 

När du väl hittat den färgen du vill ha gäller det sedan att ta hand om den så att den inte blir dassig. Revlon har skapat denna färgbomb som kommer i ett urval av nyanser, både för blonda, brunetter och redheads! Kan även användas av killar som vill få mer djup i sin egen färg.

 

En bra borste är så viktigt. Då slipper du slita på hårstråna och du kommer märka stor skillnad på kvalitén. Tangel Angel är en storfavorit just nu och reder ut ditt hår utan smärta och trassel.

 

Innan du stylar håret med plattång/locktång är värmeskydd ett måste, både för killar och tjejer. Denna produkt är billig som tusan men också riktigt bra!

 

En plattång och locktång i ett är smidigt att ha hemma så man slipper tusen olika verktyg. Att köpa en riktigt bra med bra beläggning sliter mindre på håret. Björn Axéns straight and curl uppfyller alla dessa krav!           

Honom

American Crew är ett riktigt vinnarmärke. De sastar enbart på manlig hårvård och ser till att de framställer  de bästa produkterna inom denna kategori. Defining Paste ger en matt effekt med medium stadga men de har fler andra vax med diverse olika egenskaper.

För dem med bångstyrigt och svårkontrollerat hår kan detta vax vara en riktigt nöjdare. Den har väldigt stark hållbarhet, är lätt att forma och tvätta ur samt att den doftar gott.

Gillar du ditt hår bäst efter en dag på stranden med massa sol och bad? Då skall man verkligen satsa på en bra saltvattensspray. Evo har en hel uppsättning med bra produkter och deras saltvattensspray ger håret textur med en matt finish. 

             

             

Sashajuan är ett svenskt märke som satsar på naturliga produkter som fungerar lika bra för killar och tjejer. Deras teknik baserar sig på något som de kallar Ocean Silk Technology vilket ger volym och glans. 

För de killar som gillar att använda hårspray men helst vill undvika att håret blir glansigt och "lackigt" så är denna produkt en riktig höjdare. Håller håret på plats som man vill efter styling samtidigt som den ger ett naturligt utseende. 

Ett problem för många killar är håravfall, som kan komma redan när man är i tjugoårsåldern. Det finns en mängd olika produkter för att förenygga håravfall, bland annat har American Crew sin egen serie som har fått goda rekommendationer. Om skadan redan är skedd är det dock en annan prdoukt man skall använda sig av nämligen Toppik. Denna produkt består av negativt laddat organsikt keratin (keratin är det som bygger upp håret). Produkten fäster på de egna hårstråna och bygger upp volym. FInns i flera olika färger.

Writer
Beata Klein