Denna veckan får vi följa Nathalie Steffner - en tjej som skriver sin blogg utan filter, är mamma, fru och driver eget företag. Vi fick höra hennes bästa tips om att starta eget, vad hon önskar sig just nu, hennes mål för bloggen och varför hon tror att vissa inte gillar måndagar!

Hej Nathalie, vad gör du för att peppa igång på en måndag?
Jag tror stenhårt på positivt tänkande! En måndag är bara tuff om du inte gillar det du valt att jobba med. Då är det dags att bryta det mönstret, omedelbart. Det är dags att göra en förändring. Så steg ett, för att peppa igång en måndag är att se till att du fyller din vardag med något du älskar. Steg två är kaffe. Alltid Kaffe. Medans du dricker ditt måndagskaffe kan du läsa ett av mina pepp-inlägg som kommer ut varje måndagsmorgon. En god morgonrutin och positivt tänkande tar människor längre än man tror!

Hur skulle du beskriva dig själv och din blogg?
Jag är en 24 år gammal tjej från västkusten som bor på en hästgård vi byggt upp under de senaste 3 åren. Min familj består av min man C (24år), vår dotter Joline (9månader), vår Rottweiler Maximus, vår Chihuahua Hera, vår katt Akilles och ett gäng hästar såklart. Vi driver ett företag på gården som heter Steffner Horses, där vi fokuserar på träning av hästar. I nu läget är jag dock mammaledig och tar det lugnt på hästfronten. Bloggen är en dokusåpa tagen direkt från vår vardag. Jag har lovat mig själv att blogga utan filter och skriver gärna om det du kanske inte alltid pratar om. Det jag själv hade velat läsa med andra ord. Det bli mycket personlig utveckling blandat med föräldraskap, företagsutveckling, inredning, relationer samt ett och annat recept slinker också in.

Varför började du blogga?
Jag började blogga när jag var gravid med Joline, för min egen skull. Jag ville ha en dagbok att se tillbaka på. Jag kunde dock aldrig ana att bloggen skulle växa och bli så omtyckt som idag, ca ett år senare, men det är bara en fantastisk bonus. Ett resultat av att vara öppen och ärlig med allt. Jag tror att igenkänningsfaktorn i min blogg är stor.Du driver ju eget företag, vad är ditt absolut bästa råd till någon som funderar på att starta eget?
Att våga testa! Det kan ju inte gå mer än åt helvete eller hur? Idag sitter så mycket människor på bra idéer och framtidsdrömmar. De som verkligen lyckas är inte alltid de människorna som har bäst idéer, utan det är de som vågar kasta sig ut i ovisheten och pröva sina vingar. Allt för många håller tillbaka och vågar aldrig testa. Många miljonbolag idag är grundade i att någon en gång vågade tänka just ”fuck it, vi kör”. Dessutom, om du inte följer dina drömmar så kommer du för alltid jobba för någon som gjorde det.

Vad gör du helst på helgen?
Jag tillbringar helst min tid med vänner och familj. Dock byter jag gärna skepnad och mina helger är extremt olika vilket jag trivs med. En favorit helg för mig kan vara leriga stövlar och skit under naglarna för att fyllas med enbart hästar och träning, likväl som jag gärna strosar runt i Göteborgs innerstad med C och Joline för att svira om till party-outfiten senare på kvällen. Jag har bestämt mig för att jag inte måste leva mitt liv i ett fack utan har möjligheten att göra mycket olika saker. Lite som en gott och blandat påse.

Vilka influensers inspireras du mest av? Och varför?
Jag har svårt att hitta en influenser som passar just min blogg. Detta för att jag tycker den är unik på sitt sätt, med just den kombinationen jag har. Den är en blandning utan att bli rörig. Därför är mina influensers olika baserat på vilken kategori. Jag älskar Isabella Löwengrips blogg om jag vill ha inspirationen som entreprenör, @inspobyr om jag vill ha mode-tips och om jag vill ha inspiration till fina bilder och familjelivet är det helst @joannajohansson eller @Yayas blogg jag läser.

Vad har du för mål med din blogg?
Definitivt att den ska växa och bli en av Sveriges största. Det kan låta naivt men satsar man inte allt kan man inte vinna heller. Jag tror att min förmåga att skriva utan filter är precis vad som saknas på blogg-marknaden. Att man kan läsa och tänka ”sa hon verkligen det där” utan att det är en blogg med bara griniga åsikter. Jag tänker fortsätta vara helt ärlig i allt jag gör och ibland är det en tuff sanning. Men jag hade väldigt gärna själv läst just en sådan blogg.

Vad gör Nathalie om 5 år?
Oj, en svår fråga. Men jag bor med C i ett större hus än idag, tillsammans med Joline och förhoppningsvis har hon också fått ett syskon. Jag driver fortfarande bloggen framgångsrikt men har också ett eget företag som blommar alternativt en väldigt unik anställning på ett större bolag. Jag är enormt taggad på framtiden och vad den har att erbjuda. Mitt liv brukar av någon anledning ta väldigt snabba vändningar då jag är (lite väl) spontan. Jag sitter bänkad på första raden med popcorn för att se vad som komma skall, i filmen om mig själv.

Vad önskar du dig just nu?
Ett grymt team att jobba med. Alla idéer bubblar liksom över och det hade varit så roligt att ha ett starkt team bakom sig vad gäller tillväxten. Det händer mycket saker och jag är ganska ny i branschen så lite erfarenhet på andra sidan skrivbordet hade varit en dröm. Utöver det önskar jag mig inget särskilt. Vad sägs om en kram, och fem miljoner kronor?