Det är så lätt att falla in i den självdestruktiva kärleken, som egentligen aldrig gör en lycklig. Det är så lätt att träffa personer som får en att må dåligt, för man aldrig får något tillbaks. Men nu har vi samlat ihop ett par punkter om vad riktigt kärlek egentligen är. Kika in här!

Vi tror att vi blir kära, bara för att vi känner så starkt. Ofta känner vi starkt för personer vi inte ens kommit nära. Vi blir besatta. Kan inte sluta tänka på personen. Får svårt att äta. Sova. Fokusera. Så blir vi så fruktansvärt frustrerade på oss själva, för vi känner ju knappt den andra personen? Är det detta som är kärlek? Hur kan jag vara kär, i någon som jag inte ens vet mellannamnet på? Men nu ska jag förklara en sak för er alla. Det där, det där är inte kärlek. Kärlek är något mycket större.

Jag skulle kalla det där för en klassik självdestruktiv förälskelse. Du vet innerst inne att ni två inte skulle kunna bli tillsammans och leva ett lyckligt liv, men ändå så försöker du intala dig själv att ni två är lite som ”Chuck & Blair”. Att du är personen som ska förändra honom. Att allt kommer bli bra en dag. Men kommer det verkligen bli det?

Jag tror på kärlek som gör en glad. Jag tror inte på spelet eller reglerna. Kärlek ska vara något fint och desto längre man är inne i spelet, desto mer förstör man hur fin och viktig kärlek är.

Så vad är riktig kärlek? Säkert olika för alla. Men för romantikerna, så är nog kärlek lite såhär.

1. Kärlek är när ni kan ligga i en säng hela söndagen, pussas och prata om livet. Om Framtiden. Om problem. Om roliga saker. Ni är på samma plan. Vill satsa på er relation, tillsammans. Kärlek är när den andra personen från dag ett fått dig att må bra.

2. Kärlek är när du blir genuint lycklig av att ha den andra personen i ditt liv. När han gjort ditt liv till något bättre och härligare, än vad det var innan.

3. Kärlek är när det är lätt. För då är det ofta rätt. Om det blir alldeles för komplicerat, så är det nog inte menat. Just nu i alla fall.

4. Kärlek är när allt bara faller på plats. När du känner det där lugnet i din kropp, av att du hamnat i exakt rätt armar. Att du inte vill vara någon annanstans på denna jord, än hos honom.

5. Kärlek är när du till och med älskar tisdagskvällar, för du vet att du kommer möta honom innanför dörren i ert hem. Att du ska få spendera ännu en tisdagskväll med honom. Kärlek är när vardagen helt plötsligt blir helt fantastisk. Kärlek är en kittlande och magisk känsla.


​Vad är kärlek för er? Dela med dig av dina erfarenheter!

Skribent