så håller du träningsmotivationen levande

Idag skippar vi det vardagliga snacket om att man ska köpa nya träningskläder för att bli träningsmotiverad. Idag lär Nouws bloggare Therese Svensson er hur man får kontroll över sitt huvud och faktiskt tar sig till gymmet, trots att kroppen skriker soffan.

Nu har hösten startat på riktigt. Du har kanske kommit igång med din träning men tankarna har redan börjat komma kring huruvida dina resultat syns, om du äter rätt och så vidare. Har den ständiga frågan om träningsmotivation kanske redan börjat komma ikapp dig? Lockar det att stanna kvar på soffan när du egentligen borde gå till gymmet för dagens träningspass? Ja, då kanske det är dags att ta sig en tankeställare redan nu. För det är bara du som bestämmer hur din höst kommer se ut, det är inuti ditt huvud som tankarna sitter och du behöver lära dig att handskas med dom för att lyckas med din träningshöst.

Jag kommer därför att ge dig en utmaning. Istället för att prata om alla "vanliga" faktorer som att köpa nya träningskläder, skaffa en träningskompis, packa väskan kvällen innan, anmäl dig till ett lopp och dylikt kommer jag att försöka påverka ditt huvud och ditt mindset och få dig att tänka till.

Tänk ACTION! Utmaning it is! Och utmana dig själv, utgå från dig själv. Tänk bort allt det ytliga som påverkar som exempelvis Instagram, bloggar, twitter osv för ett tag. Skapa dina egna utmaningar och motivation. Tänk såhär: Gör träningen till en vana. Gör det till något vardagligt och självklart. Som Kalle Wahlström säger "Borsta tänderna gör du ju varje dag, vare sig du tycker det är roligt eller inte.. Men du bara gör det"... Tänk lite i det spåret.

Känn efter riktigt noga efter ditt nästa träningspass, du kommer förmodligen att tänka "Jaha, är det såhär det känns efter ett stenhårt träningspass, wow vad bra jag mår" och till slut kommer du använda det mindsetet på träningen också och tänka "Herregud, hur kunde jag inte tränat på hela denna tiden?..." Att bara få tillhöra den gruppen som tränar, kunna identifiera dig med en träningsglädje och bli en del av det kommer boosta dig som person på flera olika plan. Jag lovar dig att du kommer känna av detta också. Våga bara ge det en chans.

Jag lever dagligen på alla positiva endorfiner som träningen ger mig och det är otroligt starkt och får mig att längta tillbaka till gymmet. Men träning är inte alltid 10 poäng och det finns dagar då jag mer än allt vill ligga på soffan och käka godis, men ibland handlar det bara om att ta sig själv i kragen och göra det. Jag lovar dig att känslan efteråt kommer få dig att känna dig som en kung! Och vet du vad det bästa är då? Att då kan du unna dig något gott i soffan... Våga ta initiativ över dina egna tankar och visa vem som bestämmer!!

Nu håller vi i det här hela hösten, vilka är med mig?

Skribent
Therese Svensson