Vad är det egentligen som kommer få din blogg att stå ut bland alla andras? Vi lär dig hur du brandar din blogg som ett proffs!

Att ha ett starkt märke bakom din blogg kan vara nyckeln till framgång i dagens blogg industri, speciellt med tanke på den tuffa konkurrensen. Med andra ord så blir det mer och mer viktigt för bloggare att skapa ett märke som folk känner igen runt ens blogg.

#vem är du och varför ska folk läsa din blogg?

För att göra det lättare, börja med att skriva ner på ett papper vad det är som gör dig speciell. Vem är du? Är du preppy, en riktig hiphop tjej eller en rocker? Har du något speciellt som du kan lära andra? Du kanske är en grym stylist och vill lära folk att skapa grymma outfits eller kanske har du alltid velat visa folk hur grym du är på att sminka? Skriv ner vad det är du vill med din blogg och skapa teman runt det som du håller dig till.

Det blir otroligt mycket lättare att skapa sitt märke om man faktiskt vet vad man står för. Så börja här innan du försöker gå vidare!

#skapa ett unikt namn

Att ha ett unikt blogg namn som folk kommer ihåg är riktigt viktigt. Om du redan har en blogg så tänk ut en grym undertext eller förklaring om din blogg istället. Ett riktigt bra exempel är Rachel Brathen som går under namnet Yoga Girl! Namnet gör det helt självklart för läsaren vad man kan förvänta sig av henne. Helt enkelt klockrent!

#skapa en logga

Du kanske inte tror att en logga är viktigt för dig eftersom att du inte säljer en produkt (än) men om du vill utvecklas som bloggare så måste du förstå att du är ett varumärke, och ett varumärke behöver en grym logga!

#Använd sammanhängande fonter

Det finns en miljon regler när det kommer till fonter man får eller inte får kombinera med varandra. Men gör en snabbsökning på Pinterest för att förstå vilka som du kan använda ihop och när du valt fonter håll dig till dem!

#Använda dig av en sammanhängande färgpalett

Precis som fonterna så är det viktigt att använda sig av färger som får folk att känna igen din blogg. Ett tips är att välja 1-3 grundfärger och 2-3 blandfärger som du använder dig av. Svart och vitt räknas!

#ha en utmärkande foto stil

Idag känns det som att alla bloggare vet hur man tar riktigt snygga bilder, så hur får man dem egentligen att stå ut? Testa att ta bilder i annorlunda vinklar eller håll kalla eller varma färgtoner i bilderna. Ta reda på vad du gillar och kör på det!

Skribent