#Nouw30DayChallenge - Det finnes så mye mer når det gjeldet fotografi enn kamera, objektiv, ISO og Photoshop. Mye handler om de valgene du gjør som fotograf "behind the scenes". I dag deler vi våre beste tips!

Når det gjelder fotografi så er det helt klart en fordel å ha ett bra kamera, men det er ikke en nødvendighet. Å ta fine bilder kommer mest an på hvordan du som fotograf håndterer kameraet. Det er du som tar bildene, og kameraet er bare et verktøy for å hjelpe deg. Som sagt, så handler fotografering om det som skjer rundt selve kameraet!


Lys - Det viktigste man må fokusere på når man fotograferer er lyset. Enten du tar bilder med mobilen eller ett systemkamera så er det lyset som gjør hele bildet. Om du passer på hvordan det treffer objektet du vil fotografere så kan dette løfte hele bildet. Selv ett mobilbilde kan se profesjonelt ut!

Lær deg å bruke kameraet ditt - Tar du bilder med ett system- eller kompaktkamera så prøv å gå bort fra de automatiske innstillingene, og lær deg å stille inn manuelt. Så snart du lærer deg hvordan du håndterer innstillingene så vil du aldri gå tilbake. Du får en helt annen kreativ frihet når du kan stille inn alt selv! Ett tips er å bruke halvautomatiske innstillinger som ett mellomtrinn når du går fra auto til manuell.

Vinkler og fokus - Ta samme bilde i flere vinkler og eksperimenter med hvordan du ønsker resultatet av bildet skal bli, og hvordan lyset treffer når du tar bilder fra ulike retninger. Bøy deg ned, strekk deg opp, gå til siden - prøv deg frem! Lek også litt med fokuset på bildet for å få ulike effekter, slik at du til slutt kan sammenligne og finne din favoritt.

Ta masse bilder - Som man ofte hører: øvelse gjør mester. Det gjelder også for fotografering! Ta med kameraet ut og ta bilder at det du synes er fint. Til flere bilder du tar, og i flere ulike situasjoner og lys du tar bilder i, desto mer selvsikker blir du på hvordan du skal håndtere kameraet. Bildene dine blir ikke bare bedre, men du tørr også å gjøre mer!

Uventede motiv - La kreativiteten løpe og skap fine bilder i hverdagssituasjoner eller uventede motiv. Finn din indre kunstner og tenk utenfor boksen! Det er da du får de mest unike og personlige bildene.

Bilder: @sarasheart

Finn din stil - Noe som kan gi en skikkelig inspirasjons-boost er når du finner "din stil". For noen kommer det helt naturlig når du finner ut hvilke måter du trives best å fotografere på. Det kan være alt fra hvilke vinkler du liker, til en spesiell redigering eller en fargeskala som går igjen på alle bildene dine.

Youtube - Det finnes mange søte klipp av kattunger som florerer rundt på nettet (noe vi er veldig takknemlig for!), men det er også en rekke fototips. Det er mange som publiserer videoer hvor du får tips til fotografering, steg-for-steg-instruksjoner og hvilke kamera som er best for ulike situasjoner og behov. Er det noe du lurer på angående foto? Da er sjansen for at du finner svaret på akkurat dette ganske stor på Youtube!


Hva er dine beste fototips?


Omslagsbilde: @bymartina

Oversatt: @karolinesmadal


Forfatter