Känner du dig oinspirerad till vad du ska äta till lunch? Kika in här och ta del av 100kitckenstories smarriga recept!

Denna vackra, goda bulgur är ett gott tillbehör till såväl fisk, kyckling, kött eller veg-protein. Vill du t.ex. äta den med en bit grillad kyckling? JA men gör det! Vill du äta den med quornbitar? Ja men gör det! Vill du hellre garnera med lite smulad fetaost? Ja men gör det! Denna funkar supergott i vilket fall som helst!

Jag serverade den med fetaost och tunt havre-knäcke.

Basingredienserna i denna enkla rätt är följande:

Bladspenat

Purjolök

Bulgur

Soltorkade Tomater

Basilika

Flingsalt (eller örtsalt)

Olivolja

Detta kan anses vara 1 portion om du har spenatbulguren som "main dish" och sedan endast garnerar med t.ex. fetaost, valnötter och/eller annan "liten ingrediens". Men om du hade tänkt att servera spenatbulguren som ett tillbehör till en proteinkälla, eller som buffémat, så kan denna portionen räcka till 2-3 personer.

[Recept]

Spenatbulgur med soltorkade tomater och basilika

1 dl bulgur

400 gr bladspenat (fryst funkar också men då behövs mer)

½ purjolök

Olivolja

Örtsalt och peppar

Färsk basilika

10-15 soltorkade tomater (mina har jag torkat själv i solen i Grekland)

+ Möjligtvis smulad fetaost (är jättegott!)


Koka din bulgur utefter dina anvisningar på paketet.

Ansa din purjolök och skär i ringar.

Hetta upp olivolja i en stekpanna och lägg i purjolök. Bryn så de får lite färg och blir mjuka.

Skär din spenat till mindre bitar (om det inte är fryst) och tillsätt denna till stekpannan. Rör om och låt spenaten bli mjuk.

Tag bort stekpannan från värmen och tillsätt den kokta bulguren. Blanda om.

Klipp dina soltorkade tomater i små bitar och tillsätt även dessa, samt finkliptt och gnuggad färsk basilika. Blanda om.

Salta och peppra. Smaka av.

Tillsätt även gärna fetaost om du inte vill ha det vegan.