Idag är det semmeldagen och då är det okej att äta hur många semlor man vill. Yayas delas därför med sig av sitt semmelwraps recept som du bara måste testa!

I N G R E D I E N S E R (12 st)

25 g jäst

1 dl Arla® mjölk

1½ dl vatten

100 g rumsvarmt smör

1 dl strösocker

1 krm salt

½ tsk stött kardemummakärnor

1 ägg

8 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

F Y L L N I N G

3 msk mjölk

150 g mandelmassa

2 dl vispgrädde

florsocker

G Ö R S Å H Ä R:

Smula jästen i en bunke.Värm mjölk och vatten fingervarmt (37c) och häll över jästen.

Tillsätt smör, socker, salt, kardemumma, ägg, bakpulver och mjölet. Knåda ihop & låt jäsa under bakduk i 30-40 min. Sätt ugnen på 225c

Ta upp degen på en mjölad arbetsyta och dela degen i 12 bitar. Rulla till släta bullar & kavla ut varje bulle till en mycket tunn platta (1-2 mm tjock & ca 20 cm i diameter).

Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 3-4 min. Viktigt att dom inte får någon färg. Dom ska endast vara genomgräddade annars spricker dom när du rullar ihop dom. Låt bröden svalna mellan bakdukar.

Riv mandelmassan och tillsätt mjölken. Rör ihop till en slät kräm.

Spritsa ett streck med mandelmassa i mitten på wrapen. Därefter den vispade grädden. Pudra florsocker över, vik ihop (bottnen först sedan kanterna) & snurra in i smörpapper.