Hur gott är det inte egentligen med hummus? Denna sås, eller dipp, kommer ursprungligen från Mellanöstern, men blir mer och mer populärt i andra länder; kanske framför allt inom hälsovärlden! Servera det som pålägg på macka, som dipp till grönsaker och nachos, eller som en del av en vegetarisk buffé.

Hummus betyder bokstavligen "kikärter med sesampasta", men i mitt recept så använder jag mig inte av sesampastan. I mitt recept låter jag kikärtorna dominera och stå för såväl konsistens och smak. Det som är unikt med min hummus är att jag dessutom har valt att krydda med typiskt indiska kryddor, vilket blev MUMSIGT!

[Recept]

Indisk hummus

1 paket (á 240 gr avrunnen vikt) ekologiska kikärtor

1 pressad vitlöksklyfta

½ tsk spiskummin

½ tsk malen koriander

1 tsk paprikapulver

ca 1 cm finhackad torkad chilifrukt

ca ½-1 dl olivolja

Flingsalt och peppar

+ Gräslök eller persilja

Gör såhär:

Häll av vattnet från kikärtorna. Skölj av kikärtorna med kallt vatten.

Mixa alla ingredienser i en matberedare. Tillsätt mer olivolja om du vill ha den krämigare, och smaka av med salt och peppar.

Förvara kallt tills servering, och då ringlar du över lite olivolja, strör på lite flingsalt och gräslök eller persilja.