Är proteinfluff en frukost, mellanmål eller efterrätt? Detta fantastiska fluff har varit mycket populärt i fitnessvärlden sen någon smart person uppfann det för ett antal år sedan, och har länge vart en favorit hos många. Idag delar 100kitchenstories med sig av sitt recept med smak av Blåbär, Björnbär och Cookie Dough!

Proteinfluff är enkelt att göra, och består endast av 3 ingredienser: proteinpulver, frysta bär, kallt vatten, och OM du vill (för mer mättnad) kan du även slänga i lite kvarg. Hur bra är inte det egentligen?

Några fler varianter på proteinfluff jag har gjort finner du här:

Raspberry White Chocolate Fluff

Bluberry Cookie Dough Fluff

Blåbärs- och hallonfluff


[Recept]

Blueberry, Blackberry and Cookie Dough Fluff

1-2 portioner

ca 2 dl frysta blåbär och björnbär

ca 3-4 msk Cookie Dough proteinpulver (mitt från fitnessguru)

En skvätt kallt vatten

+ ca 2 msk laktosfri kvarg (kan uteslutas)


Mosa bären, en skvätt vatten och proteinpulver i en bunke med en elvisp innan du börjar vispa (detta gör vi för att ingredienserna inte ska fara åt alla håll).

Börja sedan vispa blandningen ordentligt. Desto mer du vispar desto fluffigare blir det.

Lägg till lite mer vatten i taget om det behövs. Ingredienserna ska nästan ha tredubblats när fluffet når sin "maximala fluffgräns". Servera sedan i en skål.

Jag serverade med mer bär, bipollen, torkade eko. gojibär samt müsli.