Har du ännu inte kommit på vad du ska servera på nyårsmiddagen? Här nedan får du 3 recept av 100kitckenstories som du förhoppningsvis hittar lite inspiration av.

Tortillatringlar med smält brieost, äpple, honung och rostade pumpafrön.

Recept för 8 bitar

1 tortillabröd ("vanligt", fullkorn eller glutenfritt bestämmer du själv)
Olivolja + lite salt
1 golden delicious äpple, eller annan liknande söt och mjuk sort
ca 200 gr brieost
Ekologisk acai honung (eller vanlig honung)
Pumpafrön

Tillagning

1. Sätt ugnen på 220 grader-

2. Skär ditt tortillabröd i 8 lika stora bitar och lägg de på en plåt. Pensla över lite olivolja, strö över lite lätt med salt och sätt in i ugnen för max 5' så de får lätt färg. Låt svalna.

3. Sänk ugnstemperaturen till 200 grader. Skär brieosten och ditt äpple i tunna skivor ochlägg en av vardera på varsitt chips. Ringla över lite honung och sätt in i ugnen för ca 10'.

4. Rosta under tiden dina pumpafrön i stekpanna.

5. Tag ut dina tortillachips när osten smält, äpplet mjuknat och brödet fått lite mer färg. Ringla över lite mer honung och strö över dina pumpafrön.

Lila tortillachips med gorgonzolafärskost och rostade mandlar

Recept för ca 10 st chips

Eko. tortillachips gjorda på quinoa och chiafrön*
50 gr gorgonzola
60 gr naturell färskost (typ philapelphiaost)
Mandel

Tillagning

*Dessa tortillaships köpte jag i USA så det blir svårt att hitta exakt likadana. Satsa på något liknande som finns i en hälsokostbutik, eller på mina mycket uppskattade frökex som ni hittar recept på här. Väldigt gott!!

1. Värm gorgonzolan för några sek i micron. Blanda ihop ordentligt, användandes en gaffel, med färskosten till en kräm. Klicka ut ca 2 tsk på ett tortillachips.

2. Rosta mandel i en stekpanna och strö över mandeln på krämen.

Tortillatringlar med vegan brysselkålspesto

Recept för 8 bitar

​1 tortillabröd ("vanligt", fullkorn eller glutenfritt bestämmer du själv)
​Olivolja + lite salt
​200-250 gr brysselkål
​ca 2 msk olivolja
​Nypa torkad chili
​½ tsk paprikapulver
​Saft av ½ lime
​Salt och peppar

Tillagning

​​​1. Sätt ugnen på 220 grader.​

​2. Koka din brysselkål mjuka i en kastrull.

​3. Skär ditt tortillabröd i 8 lika stora bitar och lägg de på en plåt. Pensla över lite olivolja, strö över lite lätt med salt och sätt in i ugnen för max 5' så de får lätt färg. Låt svalna.

4. När brysselkålen är kokad, använd ett durkslag för att skilja kålen från vattnet.

5. Mixa därefter brysselkålen med resterande ingredienser. Smaka av med kryddning (börja med lite chili men öka om det behövs mer) och tillsätt möjligtvis lite mer olivolja om du tycker.

6. Klicka ut drygt 1 msk på varje chips.