Bloggare, poddare, twittrare och instagramer är bara några få av de titlar hon har slått igenom med. I redan 19 års ålder är hon en stark mediaprofil i Sverige men hon siktar högre. I denna intervju kommer ni att få läsa om allt mellan hur hon möter hatarna till vad hon vill tjäna när hon blir stor.

"Efter att jag skrev ut mina framtidsmål med min inkomst och mitt yrke gick många upp i taket. ”Men vad säger du?! Sådär höga siffror vågar jag inte ens drömma om!” . Först blev jag rätt chockad, för va? Tänker inte alla såhär om sig själva? Varför nöjer dom sig med lite när dom kan få allt? Därför vill jag bara klargöra en sak kring hur jag tänker. Jag lever bara en gång, ni med. Jag tänker leva hela mitt liv till fullo och om jag är kapabel till att genomföra något, varför skulle jag strunta i det bara för att inte bryta jante-lagen? Jag vågar drömma, och jag vågar har mål och visioner. Det är en bra egenskap och inställning jag har som kommer ta mig långt."

En utdrag från Ellinor Löfgrens blogginlägg där hon bemöter kritik hon fått för att hon berättat om sin lovande framtid och om hennes mål. Hon har en stark tro på sig själv och jag skulle kalla henne för ett media geni. Hon har över 18 000 följare på twitter, 50 000 på instagram, 13 000 personer kollar hennes snapstorys varje dag och hon är en av Sveriges största poddare och bloggare. Karriären går spikrakt uppåt och just nu ser det inte ut att lugna ner sig. Ellinor har höga framtidsförhoppningar om sig själv och ibland sticker det i folks ögon. Frågan är varför och hur tar Ellinor detta?

Hej Ellinor, hur mår du?
-
Tja! Jag mår faktiskt riktigt riktigt bra. Förutom att det skaver i mig att hösten knackar på dörren. Men kan ska inte klaga.

Berätta lite kort för oss vem du är?
-
Jag är en snart 20årig bloggare ifrån Gnesta som i somras flyttade hit till Göteborg. Jag är sjukt spontan, sprallig och enkel.

Du är snart 20 år och redan en otroligt framgångsrik social media entreprenör, vad är receptet för att lyckas som du har gjort?
- Jag har länge gått och grubblat på det här men kommit fram till att det är för att jag alltid är så ärlig och rakt på sak. Jag säger vad jag tycker och jag tror att folk uppskattar det. Folk följer nog mig för att jag har starka åsikter och syns och hörs överallt. Att jag är sjukt aktiv jämt har nog också en stor bidragande faktor haha..

Känner du att du har nått toppen eller vill du bli ännu större?
-
Haha, allvarligt talat så känns det som om jag fortfarande står och trampar på startlinjen. Jag är så långt ifrån där jag vill hamna som det bara går. Större på sociala medier behöver jag inte bli, men komma längre karriärs mässigt vill jag absolut.

Dina mål och ambitioner är stora och inspirerande. Du har dock fått mycket kritik riktat mot dig p.g.a. att du vill så pass mycket utan att egentligen ha en ”plan”, så därför frågar jag dig: Hur ska du uppnå dina mål? Och varför tror du det svider i så mångas ögon att du vill komma långt?
-
För att alla i Sverige är så låsta i jantelagen. Det är volvo, villa och vovve som gäller och alla drömmar utanför dom ramarna räknas ofta som "för stora". Svensson-livet tilltalar inte mig och mina ambitioner är för stora för att tystas ner. Jag vet att jag kommer bli framgångsrik oavsett vilken väg jag väljer att ta, därför har jag ingen direkt plan för hur jag ska nå mina mål. Det enda jag vet säkert är att när jag är 25 år ska jag tjäna 100 000 i månaden efter skatt och när jag är 30 år kommer jag att vara ekonomiskt oberoende. Jag kommer dra in pengarna jag vill på ett eller annat sätt, hur spelar inte så stor roll så länge jag har kul.

Intressant! Något jag märker är att du är väldigt fokuserad på vad din lön kommer att hamna på, varför?
-
Pengar är inte det viktigaste här i livet men det är ändå viktigt. För mig är pengar synonymt med att inte känna sig begränsad. Jag vill kunna leva precis det livet jag vill utan att behöva lägga fokus på vad någonting kostar. Det kommer i slutändan göra mig mycket lyckligare. Sen tänker jag att vi människor bara lever en gång, och varför leva mellanmjölk när jag kan leva ett lyxliv haha!

Att vara framgångsrik på sociala medier är inte bara en dans på rosor utan Ellinor har det senaste fått ta mycket kritik ifrån sina följare.

Det blev en mediastorm på Twitter efter att du på din Kroatien resa twittrade "Folk kallar mig Khloe Kardashian istället för Ellinor på båten för att jag tydligen är lik henne". Varför blir dina följare så otroligt provocerade av att du skriver det tror du?
-
För att Khloé är svinsnygg. Då tycker folk att jag har hybris och vill försöka sätta mig på plats. Jag har svårt att se att någon skulle vara avundsjuk på mig men samtidigt så tror jag att det någonstans grundar sig i det.

Du skrev ut i ett blogginlägg ”Jag kommer aldrig mer skriva ut namnet på en kille jag snackar med” (läs här), varför behöver det vara så bara för att man bloggar?
-
Det behöver det inte! Jag har alltid varit öppen med mina killar och förhållanden tidigare. Men av någon anledning så har tjejer (framförallt) en tendens till att känna avundsjuka och vill förstöra. När man tänker efter så lever jag ändå ett väldigt roligt liv. Jag tjänar pengar på att resa och leva livet och on top of that så snackar jag med en snygg kille. Det irriterar folk och sen vill de ta det ifrån mig. Så jävla sjukt att det är så, men det är inget jag kan ändra på och därför har jag bestämt mig för att inte dela med mig utav den informationen. Det är ändå ingenting jag känner är viktigt att dela med mig av ändå.

Jag är nog inte den enda som fällde en tår när du i din podcast Måndagspepp avsnitt ”familjerelationer” ringde din mamma och berättade hur mycket du uppskattat allt hon gjort för dig. Men är det inte ibland läskigt att vara så personlig för så många människor?
-
Om jag ska vara ärlig höll jag på att skita ner mig när vi spelade in det avsnittet. Allting kom så spontant. Jag berättade att jag aldrig sagt till min mamma hur mycket jag uppskattar henne och då säger Hanna "Men ska du inte berätta det då?" så ringde vi. Live!!! Visste inte om jag skulle skratta eller gråta men tillslut började jag ju gråta i alla fall. Det är läskigt men jag får jämt positiva reaktioner när jag öppnar mig och det gör att jag inte känner ångest efteråt. Jag känner mig snarare stolt över att jag vågar vara så öppen. Jag tror att det är mitt sätt att bearbeta olika saker också, att dela med mig och hjälpa andra på vägen.

Varför tror du det är viktigt att visa upp sina ”svaga” sidor på sociala medier idag?
-
För jag ser inte poängen i att glorifiera sitt liv som om man lever på rosa fluffiga moln. Det ger följaren en helt fel bild av bloggare. Jag vill att alla ska kunna klicka sig in på mina sociala medier och känna igen sig, vilket dom gör. Även om vi inte delar samma erfarenheter eller åsikter så KÄNNER och TYCKER jag i alla fall. Precis som alla andra människor. Vi bloggare är ju faktiskt också det, människor alltså. Även om alla inte verkar tro det haha. Skämt å sido. Sedan så har jag otroligt stora plattformar att göra någonting vettigt på och det vill jag utnyttja. Även om jag skämtar mycket också. Man påverkar människor så otroligt mycket mer än vad man tror.

Du verkar vara en väldigt stark och självsäker tjej. Men påverkas inte självförtroendet när "hatarna" ständigt ska försöka trycka ner dig?
-
Nej, inte direkt. Jag tror på mig själv även om ingen annan gör det. I den här branschen lär man sig att få skinn på näsan för annars klarar man inte av att jobba inom den. I mitt fall har jag inte bara fått skinn på näsan utan jag har även lärt mig att stänga av helt. Folk som hatar på mig har redan bestämt sig för att jag är dum i huvudet, dryg eller vad det nu kan vara. Det spelar liksom ingen roll vad jag skriver för det blir vridet mot mig ändå. Så jag har tagit bort fokuset helt ifrån folk som ständigt letar fel och fokuserar på mitt istället. Oftast skrattar jag bara åt vad folk skriver för jag förstår inte hur man kan bry sig så mycket om vad illa jag yttrar mig om. Samtidigt förstår jag dem, jag är en väldigt ironisk människa och det blir säkert svårt att tyda många gånger. Men nej, jag blir inte nertryckt. Det har snarare stärkt mitt självförtroende.

Tack Ellinor för en lärorik, viktig och intressant intervju. Jag önskar dig all lycka till i framtiden och som dom säger "De som klagar på dina drömmar är de som själva slutat drömma."

Ellinors blogg: www.pdotter.com

Writer