Ny podd: Tajt som en......

Lyssna på senaste poddavsnittet nu: Joanna sågar Gustafs Instagramkonto, ber om SMS-råd och berättar om sitt livs enda catfight. Även Gustaf ligger inne på en händelse. En väldigt rolig sådan. - Och så dricks det hallonsmoothies spetsad med Tabasco. Det är helt enkelt en ovanligt spårad poddag!

Vi är väldigt glada att presentera vår nya poddsponsor, "Ta Fram Det Bästa!" (klick). som är ett koncept med landets fyra främsta smaksättare. Extra roligt är det då Gustaf är en senapsfanatiker av rang och Joanna är personen som inte reser någonstans utan sin tabascoflaska.

- Vi ser fram emot att kunna inspirera till matlagning på nya sätt tillsammans med Sovmorgonpodden . Matlagningskonceptet "Ta Fram Det Bästa" handlar om att förhöja smaker och det ska bli väldigt roligt att få höra vad Joanna och Gustaf tycker om våra nya brunchrecept, som alla passar till helgen när man sovit ut ordentligt, säger Wilhelm Biörck, Nordisk Produktchef på Arvid Nordquist.

Dagens avsnitt hittar ni här!

Morgonmacka med 65 gradigt ägg, 4 portioner.

4 ägg
4 skivor surdegsbröd
Oströra
150 g färskost
2 msk Grey Poupon old style mustard salt och peppar
Sojamajjo
1 dl majonnäs
1 tsk Kikkoman soja
2 tsk furikake
Marinad
3 msk olivolja
2 tsk TABASCO® Grön Pepparsås
1 tsk yuzu
Pålägg
2 avokado
4 salladsblad
4 skivor tomater
4 skivor kallröktlax
smörgåskrasse
nymalen svartpeppar

  1. Koka äggen i 65 gradigt vatten eller lägg äggen i ångugnen på 65 grader. Koka ca 1 timme. Kyl ner i kallt vatten.
  2. Oströra: Blanda ihop färskost, senap och smaka av med salt och peppar.
  3. Sojamajjo: Blanda ihop majonnäs, soja och furikake.
  4. Marinad: Rör ihop olja, TABASCO® och yuzu.
  5. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur köttet. Skär i skivor och pensla på med marinaden.
  6. Lägg brödet på en tallrik och bred på rikligt med oströra. Lägg på sallad, tomat, marinerad avokado, röktlax och sojamajjo. Knäck ägget och lägg på smörgåsen.
    Strö över krasse och rikligt med nymalen svartpeppar.

Hallonsmoothie med tabasco. 2 personer.

1 dl hallon
2 dl tranbärs juice
2 dl vanljyoghurt
1/2 tskTABASCO® Brand Pepper Sauce

1. Lägg ingredienserna i en mixer och mixa ihop. 2. Häll upp på glas.


Writer
Editorial staff