Nytt poddavsnitt är ute: Av rubriken att döma kan vi nog ana vad duon diskuterar idag. Joanna både hissar och dissar kärlek, Gustaf berättar om sin sjuka nära-döden upplevelse vid en skottlossning i Bolivia och sedan blir de bjudna på ostron i sann söndagsanda. Och en alkohlfri drink. Det kan bli kul, in och lyssna!

Vi fortsätter vårt samarbete med smaksättaren Ta Fram Det Bästa och denna vecka fick vi smaka på ostron. Inte bara vanliga traditionella ostron utan även gratinerade sådana. Ni hör ju. Och en alkoholfri drink smaksatt med tabasco. Vad Joanna & Gustaf tyckte om detta kan ni höra i dagens poddavsnitt av Sovmorgonpodden. Finns i Itunes men också på den här länken.

I samarbete med Ta Fram Det Bästa.


KOLGRILLADE OSTRON MED SVALKANDE WAKE UP CALL

Kolgrillade ostron med senap och parmesan, 3–4 portioner

INGREDIENSER:

Senapssmör

150 g rumsvarmt smör

2 msk Grey Poupon old style mustard

1 dl riven parmesan

1 1/2 tsk Kikkoman soja

12 ostron

ströbröd

riven parmesan

TILLAGNING:

  • 1.Senapssmör: Rör ihop ingredienserna till smöret. Forma smöret till en rulle och linda in i plastfolie. Förvara i kylen.
  • 2.Öppna ostronen och häll av spadet.
  • 3.Ta ut och skär smöret i skivor om 1/2 cm och lägg på ostronen.
  • 4.Strö över ströbröd och riven parmesan.
  • 5.Grilla eller gratinera i ugnen tills de fått fin färg.


Kolgrillade ostron med rökt dragonsmör

3–4 portioner

INGREDIENSER:

Dragonsmör

150 g rumsvarmt smör

2 msk hackad dragon

1 1/2 msk TABASCO® Chipotle Pepparsås

1 dl riven parmesan

några droppar worcestersås

salt

12 ostron

ströbröd

riven parmesan

TILLAGNING:

  • 1.Dragonsmör: Rör ihop ingredienserna till smöret. Forma smöret till en rulle och linda in i plastfolie. Förvara i kylen.
  • 2.Öppna ostronen och häll av spadet.
  • 3.Ta ut och skär smöret i skivor om 1/2 cm och lägg på ostronen.
  • 4.Strö över ströbröd och riven parmesan.
  • 5.Grilla eller gratinera i ugnen tills de fått fin färg.


Wake Up Call – med inspiration från restaurang Tjoget

4 cl färsk pressad citron

4 cl grapefruktcordial (hälften grapefruktjuice och hälften socker)

1/4 stjälk blekselleri

12 droppar TABASCO® Grön Pepparsås

is

bubbelvatten

TILLAGNING:

  • 1.Lägg ingredienserna i en shaker.
  • 2.Skaka med is och häll upp i ett tumblerglas (whiskeyglas).
  • 3.Toppa med bubbelvatten och sätt i selleristjälkarna.
Writer
Editorial staff