Nummer #9 av Sovmorgonpodden är ute: Joanna berättar en gång för alla vad det är hon jobbar med och hon tar minst sagt tillfället i akt och försvarar sitt jobb gentemot de som ifrågasätter det. Gustaf tjabblar på som vanligt. Det blir aningen hetsigt, in och lyssna!

Vi fortsätter också vårt samarbete med smaksättaren Ta Fram Det Bästa (@taframdetbasta på instagram) och denna vecka fick vi smaka på sparris med brynt pepparrotssmör. Inte tråkigt vad ni kan läsa.

Vad Joanna & Gustaf tyckte om detta kan ni höra i dagens poddavsnitt av Sovmorgonpodden. Finns i Itunes men också på den här länken.

I samarbete med Ta Fram Det Bästa.


Grön sparris med ägg & brynt pepparrotssmör, 2 portioner

INGREDIENSER:

1 knippe grön sparris (ca 12 st)

2 ägg

lagrad cheddarost

2 msk löjrom

svartpeppar

Brynt pepparrotssmör

75 g smör

1 msk Kikkoman soja

1 1/2 msk riven pepparrot

1 1/2 msk hackad dill

TILLAGNING:

  • 1.Skär bort två cm av sparrisens stjälk, skala med hjälp av en potatis- eller sparrisskalare.
  • 2.Koka upp saltat vatten i en kastrull och förväll sparrisen i 3 minuter, beroende på dess tjocklek. Färdigkokt sparris ska vara ”al dente”. Kyl ner i kallt vatten. Låt sedan rinna av på papper.
  • 3.Koka äggen i 6 minuter och kyl ner i kallt vatten. Skala äggen och hacka.
  • 4.Bryn smöret i en kastrull tills det är gyllenbrunt. Dra av från plattan och rör i soja, pepparrot och dill.
  • 5.Lägg upp sparrisen på tallriken.
  • 6.Lägg på hackade ägg, hyvla över cheddarost och dekorera med löjrom samt svartpeppar.
  • 7.Ringla över det brynta smöret och servera.
Writer
Editorial staff