Ny podd: Joanna lackar ur

Nummer #9 av Sovmorgonpodden är ute: Joanna berättar en gång för alla vad det är hon jobbar med och hon tar minst sagt tillfället i akt och försvarar sitt jobb gentemot de som ifrågasätter det. Gustaf tjabblar på som vanligt. Det blir aningen hetsigt, in och lyssna! Podcast - 4

Vi fortsätter också vårt samarbete med smaksättaren Ta Fram Det Bästa (@taframdetbasta på instagram) och denna vecka fick vi smaka på sparris med brynt pepparrotssmör. Inte tråkigt vad ni kan läsa.

Vad Joanna & Gustaf tyckte om detta kan ni höra i dagens poddavsnitt av Sovmorgonpodden. Finns i Itunes men också på den här länken.

I samarbete med Ta Fram Det Bästa.


Grön sparris med ägg & brynt pepparrotssmör, 2 portioner

INGREDIENSER:

1 knippe grön sparris (ca 12 st)

2 ägg

lagrad cheddarost

2 msk löjrom

svartpeppar

Brynt pepparrotssmör

75 g smör

1 msk Kikkoman soja

1 1/2 msk riven pepparrot

1 1/2 msk hackad dill

TILLAGNING:

  • 1.Skär bort två cm av sparrisens stjälk, skala med hjälp av en potatis- eller sparrisskalare.
  • 2.Koka upp saltat vatten i en kastrull och förväll sparrisen i 3 minuter, beroende på dess tjocklek. Färdigkokt sparris ska vara ”al dente”. Kyl ner i kallt vatten. Låt sedan rinna av på papper.
  • 3.Koka äggen i 6 minuter och kyl ner i kallt vatten. Skala äggen och hacka.
  • 4.Bryn smöret i en kastrull tills det är gyllenbrunt. Dra av från plattan och rör i soja, pepparrot och dill.
  • 5.Lägg upp sparrisen på tallriken.
  • 6.Lägg på hackade ägg, hyvla över cheddarost och dekorera med löjrom samt svartpeppar.
  • 7.Ringla över det brynta smöret och servera.
Skribent
Redaktionen