Nyt poddavsnitt ute nu: Gustaf vill leva för alltid och är tydligen beredd att ta till ytterst tveksamma metoder. Joanna gör sitt bästa för att avråda honom. Plus - är det egentligen OK att vara kvar på Tinder när man dejtat i 3 månader, och så kommer duon fram till att det verkar ruskigt tråkigt att bli vuxen. Så det tänker dem undvika! In och lyssna.

Vi är väldigt glada att även denna vecka presentera vår poddsponsor, "Ta Fram Det Bästa!" (klick) som är ett koncept med landets fyra främsta smaksättare.

- Vi ser fram emot att kunna inspirera till matlagning på nya sätt tillsammans med Sovmorgonpodden . Matlagningskonceptet "Ta Fram Det Bästa" handlar om att förhöja smaker och det ska bli väldigt roligt att få höra vad Joanna och Gustaf tycker om våra nya brunchrecept, som alla passar till helgen när man sovit ut ordentligt, säger Wilhelm Biörck, Nordisk Produktchef på Arvid Nordquist.

Denna vecka får duon smaka på en omelett, och inte vilken omelett som helst. Den innehåller både dijonsenap och gruyèreost och är spetsad med tabasco. Vad tyckte dem? - Det får ni reda på i dagens avsnitt av podden.


Avsnitt #7 "Blåst på paradiset" finns där poddar finns och om ni lyssnar från datorn så gör ni det här. (Klick)

I samarbete med Ta Fram Det Bästa.

Dijonomelett med gruyèreost och het tomatmajjo, 4 portioner

Bakade tomater
1 vitlöksklyfta
2 schalottenlökar
1 ask cocktailtomater (à 250 g)
1 kvist timjan
1 nypa socker
havssalt
olivolja

Tomatmajonnäs
1 vitlöksklyfta
1 dl majonnäs
1 msk tomatpuré
1/2 tsk Röd TABASCO® Original Pepparsås
salt och peppar

Omelett
6 ägg
3 msk vatten
1 1/2 msk Grey Poupon Dijonsenap
1 nypa salt
smör till stekning

Topping
1 dl riven gruyèreost
Några stänk Röd TABASCO® Original Pepparsås

  • 1.Bakade tomater: Sätt ugnen på 150 grader.
  • 2.Skala vitlöken och schalottenlöken och skär i tunna skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  • 3.Dela tomaterna i kvartar och sprid ut på plåten. Lägg på timjankvisten, strö över socker, havssalt och ringla över olivolja.
  • 4.Sätt plåten mitt i ugnen i ca 40 minuter.
  • 5.Tomatmajonnäs: Skala och riv ner vitlöken i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop. Smaka av med salt och peppar.
  • 6.Omelett: Knäck äggen och vispa ihop med vatten, senap och salt.
  • 7.Smält smör i en stor stekpanna och häll i äggsmeten. Rör fram och tillbaka några gånger i omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna.
  • 8.När omeletten stelnat strö över osten och låt smälta.
  • 9.Lägg på de bakade tomaterna med löken på omeletten. Ringla över den heta tomatmajonnäsen och servera med Röd TABASCO® Original Pepparsås för den som önskar mer hetta.
Writer
Editorial staff