En galen brud som vet vad hon vill och som älskar att shoppa - så beskriver 18-åriga Nattstadbloggaren Sogand Sahbaei sig själv. Och nu på måndag kan vi se henne styra över familjens ekonomi i TV3:s Tonårsbossen.

Hur kom det sig att du blev utvald att vara med i Tonårsbossen? 
Jag sökte till programmet eftersom jag tyckte att rollen "Tonårsbossen" passade mig perfekt. En galen brud som vet vad hon vill och som älskar att shoppa, haha! Jag hade hela tiden en känsla i magen av att jag skulle bli utvald. Jag tror att jag blev utvald för att jag som person vågar bjuda på mig själv och jag vågar ta för mig. 
Hur gick det att vara boss över familjens ekonomi?
Jag gick in med en väldigt hård budget för att skrämma lite slag i familjen och självklart för att skapa bra TV. Jag tycker att jag skötte ekonomin hyfsat bra. Visst var jag lite självisk eftersom jag bara hade en månad, om det var långsiktigt skulle jag givetvis vara mer generös. 
Var övriga familjemedlemmar nöjda med din insats?
Efter att jag justerat budgeten så var samtliga i familjen mer än nöjda med min insats och det uppskattade jag väldigt mycket.
Är du själv nöjd?
Jag är nöjd med min insats. Jag kunde dock ha shoppat loss mer än vad jag gjorde, hehe. 
Din bror säger att du är en persisk version av Maria Montazami, vad säger du om det? 
Haha, gud, jag brast ut i skratt när jag hörde att han jämförde mig med Maria Montazami. När jag tänker på det så bär jag ju i och för sig alltid runt på mitt läppstift. Call me Sogand Montazami from now on vettja! 
Lärde du dig något av att vara med i programmet? 
Jag har lite mer koll på hur mycket ansvar det faktiskt kommer med att bestämma över tre individers ekonomi och jag har mer förståelse för min fina mami som är bossen hemma varje månad.​​
Shoppar du fortfarande lika mycket?
Ja, jag shoppar fortfarande lika mycket och så kommer det nog vara framöver med. Jag har en passion för kläder och mode och det är inget som kommer försvinna inom kort. ​Sogands blogg hittar ni här: http://nouw.com/sogand

Och Alvas blogg här: http://nouw.com/angelofswedenDin kompis Alva, som var med i förra säsongen av Tonårsbossen och även bloggar här på Nattstad, dyker upp tillsammans med dig på måndag. Är ni båda lika shoppinggalna?
Jag och Alva lärde känna varandra strax innan jag skulle vara med i Tonårsbossen och vi kände båda två att det skulle vara kul ifall hon deltog i mitt avsnitt. Vi har verkligen klickat jag och Alva och vi har så roligt ihop. Vi hänger ofta på stan och shoppar och fikar. Vi båda är helt förälskade i mode och shopping och spenderar mycket tid och pengar på det. Vi har aldrig tråkigt ihop, vi hittar alltid på en massa galna hyss. Hur skulle du beskriva dig själv? Är du bortskämd?
Ja du, bortskämd och bortskämd. Jag har en fantastisk mor och far som köper mig det jag vill när möjligheten finns. Resten får ni avgöra själva :) 
Vad var roligast med att spela in programmet?
Att få pengarna såklart!! Jag tycker också det är riktigt kul att det har öppnat upp olika möjligheter.

Sogands avsnitt av Tonårsbossen sänds på måndag 2:a december klockan 20.00 i TV3.

Skribent
Lina Norman