Lars Wallin firar 25 år som designer med jubileumsutställningen Fashion Stories på Artipelag. Mellan 4 november och 12 mars erbjuds besökare möjlighet att beskåda couture-plagg för fest, bröllop och scen från Lars Wallins prisade karriär som designer.

Nouws @elinskoglund var idag och besökte Artipelag där självaste Lars Wallin var på plats och presenterade sin jubileumsutställning. Det är en uppdaterad version av succéutställningen Fashion Stories. Artipelag presenterar utställningen i ett större format med unika kreationer som aldrig tidigare visats.

I 25 år har Lars Wallin skapat cotoure som burits av såväl kungligheter som svenska och internationella kändisar. Under sin karriär har han formgivit kläder för ett flertal artister som Loreen, Carola Häggkvist och Jill Johnson. Både Kronprinsessan Victoria och Prinsessan Madeleine har burit hans kreationer på Nobelfesten.

– Med Fashion Stories vill jag visa min bredd som designer och skapa en större förståelse för hantverket och även väcka en kvalitetsmedvetenhet. I en värld av trendhets och en ohållbar överproduktion, vill jag visa värdet av tidlös design och slow fashion, säger Lars Wallin.

Writer