#Nouw30DayChallenge - Det kan være vanskelig å få til gode streetstyle bilder, men øving gjør mester! Her gir vi flere tips til hvordan du kan lære deg å knipse fine outfitbilder.

Fotografer manuelt - Det er vanskelig å fotografere manuelt i begynnelsen siden man må stille inn blenderåpning, lukkertid og ISO for et godt resultat. Det beste her er bare å øve, øve, øve! Du kommer til å bli bedre til mer du fotograferer, men pass på å fotografere manuelt (uansett om det kan være utfordrende). På Youtube finnes det en mengde videoer på hvordan man stiller inn kameraet manuelt!

Tenk på lyset - For å få til fine bilder burde man fotografere under "the golden hour" (like etter at solen har stått opp, eller er på vei ned). Å fotografere midt på lyse dagen bruker ofte å gi store kontraster, samtidig som det kan mørkne ulike parti i ansiktet, spesielt under øynene. For et mykere resultat kan man fotografere i skyggen, eller bruke en reflekterende skjerm. Test deg frem i lyset du befinner deg i for å finne ut hvordan du kan ta de fineste bildene!

Vinkler - Unngå froskeperspektiv, samt fugleperspektiv (nedenfra og ovenfra). Dette kan gjøre at man for eksempel får mye kortere bein på bildene. Det beste er å fotografere rett på personen som skal bli avbildet, eller bøye seg litt ned for å få en fin vinkel som gir gode trekk hos personen. Husk også å alltid fokusere på ansiktet (helst øynene) når du fotograferer. Helfigur er noe man alltid må fotografere når det kommer til streetstyle, for å få med hele antrekket fra topp til tå.

Kamerautstyr - Man trenger ikke det dyreste kamerautstyret for å ta fine streetstyle bilder, det viktigste er at man har et riktig objektiv. Jo større blenderåpning du har, desto mindre dybdeskarphet får du = blurry bakgrunn. Vi anbefaler å skaffe ett objektiv, for eksempel 50mm f/1,8, som koster under 2.000kr og er en fin investering som din første linse. Lær deg å kjenne kameraet og objektivet du bruker, i tillegg til at du må tørre å prøve deg frem med de ulike innstillingene. Ikke glem at ingen er eksperter fra starten av - alt tar sin tid!


​Oversatt: @karolinesmadal 


Forfatter