Funderar du på vad du ska fylla picknick-korgen med? Här ger vår bloggare Agnes receptet på sin krämiga, goda och mättande macka med tonfisk och avokado. Lika perfekt till lunchen, brunchen eller när du ska iväg på utflykt i sommar.

INGREDIENSER: - till 3-4 mackor
- 1-2 avocado beroende på storlek
- Tonfisk i vatten (ca 400g)
- 1-2 msk majonäs
- 2-3 msk fet yoghurt
- 1 knippe salladslök (den gröna delen)
- 1 nypa chiliflakes
- 1 lime
- Lite hackad dill om du vill
- Salt och peppar
- Rågbröd (3-4st)
- Tomat om du vill
- Olja att steka i

GÖR SÅ HÄR:
1. Låt vattnet rinna av från tonfisken, lägg sedan i en skål.

2. Hacka avocadon, salladslöken samt dill om man vill ha det. Blanda med tonfisken. Tillsätt majonäs och grekisk yoghurt, känn av exakt hur krämig ni vill ha den. Pressa i limesaft, tillsätt lite chiliflakes och smaka av med salt och peppar.

3. Stek brödet på hög temperatur i olja samt lite flingsalt, eller rosta i brödrosten. Lägg på en klick avokado- och tonfiskröra på varje brödskiva, lägg på skivad tomat om så önskas. Toppa med det andra brödlocket och tryck till lite. Packa in i papper eller folie om mackorna ska med ut på picknick.