Är du en av dem som har mycket att ge men inte får utlopp av din kreativitet? Här nedan har vi listat 4 karriärtips som kommer göra att du alltid ligger ett steg före och kan klättra snabbare karriärsmässigt.

1. Ta ett jobb för att kunna växa hos företaget
När du tar ett jobb tänk inte på vilken tjänst du får utan främst på vilket företag det är du blir anställd hos. Är det ett företag du vill klättra i? För om det finns möjlighet till det - se det som en utmaning & ta jobbet. Lönen kanske inte är den du tänkt dig i början men när du visat vem du är (och hur viktig du är för företaget) så kommer du att få höjd lön. För dom kommer inte klara sig lika bra utan dig.

2. Lär dig dina kollegors sysslor
När du väl fått ditt jobb så ligg alltid steget före här med och tänk redan i början på vart du vill ta dig. Lär dig vad personerna som sitter "över dig" gör. Bli insatt i deras arbete, fråga om du kan hjälpa dem med något och sedan prestera till max. Gör dina arbetsuppgifter strålande och ta för dig. Kom med förslag och idéer hur på hur företaget kan växa och bli bättre. Det är alltid bra att visa framfötterna.

3. Var tydlig med dina mål och ambitioner
När du presterat och märker att du är uppskattad, var tydlig med din chef om hur höga ambitioner och mål du har. Om din chef inte låter dig ta nästa steg efter ett tag, sök då ett nytt jobb. Det är viktigt att få möjligheten till att utvecklas hos företag du jobbar för, annars blir det att man bara står och stampar på samma ställe. Tappar motivation och inspiration.

4. Nyårslöften
Vi har i detta reportage fokuserat på hur grundläggande att alltid ligga steget före, det är något man ska ha med sig i det mesta. Att sätta nyårslöften är en tradition för många - men varför inte börja skriva ner mål att avklara redan nu? Det gör att du har redan börjat slipa på dina drömmar, mål och ambitioner innan alla andra. Det vill säga, du ligger steget före - medan alla andra ligger på latsidan!


Omslagsbild: @hannasch

Writer