Känner du stress över vad du ska köpa till mamma eller syrran i julklapp? En god doft är något som uppskattas av alla. Nouws chefredaktör Joanna Fingal tipsar om sina personliga parfymfavoriter.

Ambre Gris I basen hittar man den unika orientaliska signaturen grå ambra och benzoin och öppnar upp med kryddiga noter som kanel, röda bär och tuberosen.

"Den känns elegant och dyr. Tung och sensuell. Så är det dags för en datenight? Kör på denna rackare."

Manifesto – Noterna i denna unika doft är bergamott, knoppar av svartvinbär, sambacjasmin, liljekonvalj, cederträ, sandelträ, bourbonvanilj och tonkaböna.

"En unik och intensiv doft som verkligen märks av."

Si – Med toppnoter som svartvinbärsnekt, chypre och trä. Svartvinbärsnektarackordet är en kreativ mix av kvinnlighet och passion, den mörka frukten skapar en intensiv styrka. För att toppa det hela har man använt två vaniljnoter.

"Det är faktiskt fler killar än tjejer om stoppat mig när jag använt denna doft och det är ett bra betyg."

Black Opium – Black Opium är en nylanserng av den klassiska Opium som kom på 70-talet. Black Opium är baserad på ett beroendeframkallande kaffe-ackord, vanilj samt apelsinblomma.

"Denna doft är en nyfunnen favorit hos mig!"


Bullion – Toppnoterna är rosa peppar, magnolia, plommon tyngre läder, mörkt trä och mysk som bidrar med det sensuella i doften.

"Min favorit av alla parfymer i världen. Den känns fliritg och fräsch. Och extra plus att den sitter som stenen. Kan sniffa på mina halsdukar länge om de luktar denna doft. Jag älskar den"

Elie Saab – Toppnoten i denna mjuka doft är apelsinblomma och hjärtnoten jasmin.

"Doften känns elegant. Och är beroendeframkallande. Älskar den myskiga doften. Också en killmagnet."

Lily – Doftnoterna är fräscha och kvinnliga rosor tillsammans med mystiska och maskulina bärnstenen. Detta bringar tillsammans en bra linje på doften. Detta förenas med liljekonvalj och rena blomblad.

"Älskar Lily. Jag kommer ihåg att den fängslade mig första gången jag luktade på den."

Ma Vie – Frisk kaktusblomma varvas med rosenknoppar, fresia och jasmin och toppas med två träslag.

"Den känns fräsch. Och doftar fräscht. En perfekt vardagsparfym för den som vill ha en lättare doft."