"Jag är ingen stereotyp bloggare"

Är du sugen på att läsa en blogg fylld utav åsiktsinlägg, girlpower och galna historier? Då ska ni verkligen följa denna veckans blogg - Olivia Hageus!

Hej Olivia, hur mår du? Hur känns det att vara veckans blogg?
Hejsan! Jag mår superbra. Det känns verkligen jättekul!

Vad kommer vi att få läsa om i din blogg?
Ja du.. Min blogg är ju inte riktigt en stereotypisk blogg och jag är inte en stereotypisk bloggare. Jag är urusel på att ta outfit bilder och sådant. Min blogg är mer som en dagbok, jag är väldigt ärlig i mina inlägg. Ni kommer få läsa om Paris, där jag bodde förra året, om ångest, depression, kärlek, sex... Lite allt möjligt. Jag skriver mycket om feminism och rasism och sådant som jag tycker är viktigt att prata om.

Du är ju modell, om du ska ge ett tips till tjejer som vill komma in i samma bransch vad skulle det vara?
Först och främst, skicka in lite bilder till en agentur och se vad de säger. Det är inte många som har rätt utseende, rätt längd, rätt kropp. Du kan vara supersmal och tränad men ändå inte ha modellutseende. För det andra, om du faktiskt har chans att börja modella, tänk över det väldigt noga. Prata med föräldrarna och se till att de tycker att det är en bra idé. Modellyrket är verkligen inte för alla. Du måste gå in med insikten om att det kan vara super jobbigt mentalt. Du betraktas ofta av kunder som en produkt, så var beredd på att folk kan stå bredvid dig och diskutera din kropp eller ditt utseende som om du inte fanns där. Det är ett väldigt hårt jobb, lite betalt i början och det kräver att du är psykiskt stark. Om du (och föräldrarna, viktigt!) bedömer att det kan funka, kör på! Det är ändå otroligt roligt och givande och du får träffa massor av kreativa och duktiga människor.

Hur spenderar du helst din lördagskväll?
Jag skulle gärna vilja svara hemma, med en kopp te och en bra bok, men det vore verkligen att ljuga. Ni hittar mig nog utanför SpyBar, lagom berusad, förmodligen med en klacksko fattigare. Nej men… Jag älskar att klä upp mig, möta upp ett kompisgäng, ta ett glas och bara prata massor.

Vilka andra bloggare hittar du inspiration ifrån?
När det gäller kläder så älskar jag @hannakempe blogg. Förutom den läser jag bara @alvafrostander, @vegakarlsson och Zaras blogg, zaralarsson.se. Zara uppdaterar ju inte så mycket, men alla de tjejerna är så himla smarta och duktiga och de tänker så mycket. Lär mig alltid av dem.

Dela med dig av en dold talang du har!
Jag kan rappa hela M.a.a.d city av Kendrick Lamar. Övade hela sommaren. Eller det kanske inte ens är en talang? Förutom det är jag en jäkel på karate. Jag vann SM när jag var 9 år och fick svart bälte när jag var 13.

Vart befinner du dig i livet om 10 år?
Då är jag 28? Hm. Jag och Hampus sitter nog i en fet villa i L.A och skriver låtar och böcker och dricker drinkar hela dagarna. Om tio år är jag rik.

Vad är framgångsreceptet för dig och din blogg?
Jag vet faktiskt inte. Jag är som sagt ingen stereotypisk bloggerska. Jag vet att folk gillar mina texter och mina tankar och sättet jag skriver på. Jag försöker alltid ha kontakt med mina bloggläsare, så att det inte ska bli som om de läser om mitt fantastiska liv och känner sig "under" mig. Jag har mått super dåligt och jag har mått super bra och jag tycker det är viktigt att skapa en relation till de som faktiskt lyssnar på dig. Jag tar mina läsare på största allvar och tar alltid åt mig av deras kritik.

Nämn 3 saker som du önskar dig just nu!
Värme, en vit sweatshirt från Acne och ett glas vitt vin. Fatta! Och en uteservering.

Olivias blogg: nouw.com/oliviahageus

Skribent