Denna veckan får vi följa Fanny Risberg - en tjej från Småland som älskar måndagar och drömmer om att någon gång bo utomlands. I bloggen följer vi hennes stora modeintresse och jakten på en karriär inom samma bransch. Vi har snackat stil, sommarens trender och fått höra om Fannys två stora inspirationskällor.

Hej @fannyrisbergs, vad gör du för att peppa igång på en måndag?
Hej Frida! Jag har alltid tyckt att måndagar är veckans absolut bästa dag och det står jag även fast vid idag. Jag försöker alltid att komma upp i tid, äta frukost framför Nyhetsmorgon och skrolla i genom diverse flöden på mobilen. Då har jag fått precis det jag behöver på morgonen, lugn och ro, mat i magen och massvis med inspiration.

Hur skulle du beskriva dig själv och din blogg?
Jag är en glad, positiv och utåtriktad tjej som är uppväxt i en liten ort i Småland. Jag jobbar med inköp på ett företag här i bygden, men drömmer om att någon gång bo utomlands och jobba inom modebranschen.

Som ni då förstår så är mode ett av mina största intressen och även mitt fokus i den här bloggen. Däremot gillar jag att dela med mig av resor, goda middagar och mycket vardagssnack också. En blandning av allt helt enkelt!

Varför började du blogga?
För att jag tog alldeles för mycket bilder för att inte dela med mig, låter kanske klyschigt, men det är faktiskt sant. Senast i helgen insåg jag hur kul jag tycker det är att ta bilder, nästan lika roligt som själv stå framför kameran! Det började med en livsstilsblogg, som nu växt fram och blivit en blogg där 85% är fokus mode och inspiration, något som jag längtar till att dela med mig av. Jag skulle nog säga att det är tack vare bloggen som mitt intresse för just mode har växt fram och det är jag så glad för.

Du har en väldig känsla för stil, vilket gör att vi självklart vill passa på att fråga dig vad du tror att vi kommer se mycket av i sommar? Och hur kommer vi se dig gå klädd?
Jag absolut älskar sommarens trender! Det känns som att det verkligen hände något i modevärlden inför denna säsongen. Butikerna svämmar över med plagg i härliga mönster, mycket färg och framför allt, mycket volanger. Mitt bästa tips är att våga matcha dessa tillsammans och gå utanför sin ”comfortzone”, då är man på helt rätt spår. Personligen är jag rätt enkel i min stil, men gillar att addera det där lilla extra. Antingen ett par större örhängen som tar plats eller att knyta en liten scarf runt halsen. Det viktigaste med trender tror jag däremot är att man gör det till sin grej och själv hittar plagg man trivs i och tycker är fina!Vad gör du helst på helgen?
Eftersom jag jobbar heltid så är fredagen en dag jag helst bara vill varva ner i soffan med en bra film och en skål med godis, helst efter jag bränt av ett superpass på gymmet. Så ofta jag hinner försöker jag åka och hälsa på mina kompisar som är utspridda i olika delar av landet. Annars hänger jag gärna nere i stugan i Skåne och umgås med familj och pojkvän.

Vilka influensers inspireras du mest av? Och varför?
Linn Eklund, framförallt för hennes enormt coola stil men också hur hon lyckas kombinera heltidsstudier, jobb och blogg och få det till att bli en vardag, att hon sedan reser en hel del tycker jag alltid är ett plus i kanten, hon levererar väldigt mycket härliga bilder! Men även Isabella Löwengrip, det är inte många som har hennes driv och framförallt talang att driva bolag. Jag älskar hur hon balanserar sitt jobb med familj, men ändå verkar ha både fötterna på jorden, sjukt imponerande. Två framgångsrika förebilder!

Vad har du för mål med din blogg?
Om du hade ställt den frågan till Fanny för två år sedan hade hon förmodligen inte haft något svar. Jag har utvecklats så oerhört mycket under tiden jag har bloggat och det ger mig bara ännu mer drivkraft till att fortsätta. Mitt mål med bloggen är att den ska bli stor, betydligt mycket större än vad den är nu. Jag vill nå ut till en större målgrupp och verkligen sätta avtryck. Jag vill att man ska klicka sig in här varje dag för att det är här man hämtar inspiration och känner en härlig känsla i kroppen efter att ha läst bloggen.

Vad gör Fanny om 5 år?
Förhoppningsvis har jag tagit examen från den utbildning jag har sökt till hösten, vill inte avslöja för mycket men kan säga att mode är huvudämnet! Så om fem år jobbar jag inom modebranschen, förhoppningsvis utomlands med fokus på projekt och marknadsföring. Jag älskar att vara kreativ och se en idé skapas och färdigställas och ser gärna det som mitt framtida jobb.

Vad önskar du dig just nu?
Även fast jag precis kommit hem från en supermysig weekend i Gdansk kan jag inte låta bli att önska mig en weekend i Palma. Det är min absoluta favoritstad som jag gärna åker tillbaka till år efter år!Fannys blogg: nouw.com/fannyrisberg