Nouws redaktör Elin Skoglund var på plats på ELLE-galans pressfrukost och intervjuade årets bäst klädda kvinna, årets look och årets influencer. Kika in här om ni är nyfikna på vilka vinnarna är.

Årets bäst klädda kvinna - Veronica Maggio

Vad är en typisk Veronica outfit?
En ganska så casual och sportig med inslag av något knasigt, barnsligt eller roligt liksom.

Är det viktigt för dig att klä upp dig varje dag eller hur tänker du?
Absolut inte! Men däremot så bryr jag mig väldigt mycket om passformen på kläder. Jag kan snöa in mig på att en t-shirt exempelvis måste sitta helt perfekt. Så bara om kläderna sitter bra, då är det lugnt. Jag har sällan accessoarer och jag gillar när det är enkelt till vardags.

Vad gör din stil unik?
Den kan vara lite osvensk med otippade detaljer och färger.

Vart har du hittat din inspiration?
Jag själv känner att jag är lite som en korp. Jag dras till det jag tycker känns kul, är lekfullt och glimmar. Ibland hittar jag något som talar till mig och då bara måste jag ha det.

Vart handlar du mest?
Jag köper alldeles för mycket saker på Acne tyvärr. De är för duktiga helt enkelt. Man blir förbannad på dem.

Vilka är dina bästa köp?
Det måste vara några av mina shorts. Jag har använt väldigt mycket shorts som jag älskat och använt orimligt mycket.

Ditt dyraste köp?
Min grej är inte att köpa dyra designkläder men den gröna klänningen jag hade på mig när jag uppträdde på Stadion var faktiskt väldigt dyr. När jag köpte den såg det inte ut som den gör nu, jag köpte en jätte dyr klänning och bara slaktade den. Det var faktiskt roligt. Jag kommer ihåg att skräddaren frågade mig om jag verkligen skulle förändra den och jag sa bara ”Klipp av den”.

Vad är det knäppaste du har i din garderob?
Senast jag var i LA ville jag klä ut mig till en LA-bo så då köpte jag någon skum outfit med blå glitterbyxor och någon fake ormskinns topp och en rosa kimono. Jag gick runt och såg ut som en julgran. Jag smälte in fint där. Men när jag kom hem la jag det bara i en låda i garderoben.

Stylar du dig själv inför dina uppträdanden på scen?
Jag jobbar ofta med en tjej som heter Karin Smeds som jag känt sedan 2006. Jag kommer ihåg i början var hon väldigt ”barsk” men det var därför jag gillade henne så mycket tror jag. Hon är egentligen väldigt väldigt gullig. Vi känner varandra väldigt bra nu så hon vet min stil och min regler.

Har du råkat ut för någon jobbig stylist som vill bestämma?
Ja det har jag verkligen. I alla fall vid två tillfällen har jag sagt ifrån. Annars tror jag inte att jag är så svår att ha och göra med. Men jag har lite för mycket kontrollbehov för att bara bli påklädd.

Årets influencer i samarbete med Telia: Säker stil

Först och främst måste jag fråga, blir det något rosa tårtkalas Emilia?
Det blir det, jag vet inte när och hur men vi kommer att få till det. Det vi ska göra är att vi ska bjuda på ett gigantiskt tårtkalas och temat kommer såklart att vara i rosa. Mer info följer!

Får alla komma?
Vi tror det kan bli väldigt många men vi måste helt enkelt hitta en bra lösning på det.

Hur blev Säker Stil till?
I våra respektive jobb har vi träffat många kvinnor som haft väldigt mycket kläder men samtidigt garderobsångest. Vi människor shoppar för mycket plagg helt enkelt. Många kvinnor vi träffade hade även uppfattningen om att stil är något man har eller inte har. Säker Stil föddes när vi bestämde oss för att ta död på den myten och börja prata om lösningen på problemet. Grunden är att bygga upp en riktigt bra bas, ha plagg som man kan kombinera med varandra, göra smartare val, rensa sin garderob och vara hård mot sig själv. Sedan kan man hitta sin egna stil. När man väl har basen det är då man kan bygga vidare.

Vad får ni inspiration av?
Vi får faktiskt inspiration av vårt Instagramkonto Säker Stil vi lägger inte upp bilder på oss själva där utan mest bilder vi hittar på Pinterest.

Har er stil varierat under åren?
Väldigt mycket. Jag har haft en hiphop fas och Ebba har haft en babydoll fas, så vi har verkligen gått loss. Nu har vi istället landat i den klassiska stilen med en twist.

Årets look i samarbete med L’orèal Paris: Bianca Ingrosso

Hur reagerade du när du vann?
De ringde mig när jag var i Palma och jag hade döpt deras nummer till ”Elle-galan”. Hon som ringde mig sa ”Jag vill bara meddela att du har vunnit!” och jag flög upp ur stolen av glädje, jag kan fortfarande inte förstå att jag har vunnit. Jag nästan skäms över vinsten för jag inte tycker att jag förtjänar den.

Hur länge har du planerat kvällens outfit?
Jag började igår klockan 8 på kvällen.

Vad blev det för något?
Det blev en svart enkel klänning. Kvinnlig och sexig, som Sara Biderman har fixat till mig. Jag kommer inte ihåg vad märket heter dock, det är säkert något fancy.

Du ser alltid så fräsch ut, vad är ditt hemliga knep?
Tycker du? Mycket smink. Använd en beautyblender och fyll den med vatten till max, då blir det flawless resultat.

Så det är inte att man ska sova 8 timmar?
Nej, jag går inte och lägger mig innan 3 på natten och jag tränar aldrig.

Du har bara väldigt bra gener då med andra ord?
Nej herregud, det är smink. Jag har tre concealer på mig nu.

Hur skulle du beskriva din stil?
Stilren, enkel, klassisk och kvinnlig.

Hur håller man sig skinande trots vinter och kyla?
Jag blandar min CC-cream från By Terry med min foundation.

Vad är ditt nästa köp? Ska du unna dig något nu efter vinsten?
Jag ska köpa en lägenhet detta året så jag känner att jag inte riktigt kan unna mig något just nu. Jag vill dock köpa en ljusrosa Chanelväska men det är så jäkla dyrt. Jag vet inte om jag vågar lägga så mycket pengar på en väska. Jag har aldrig tidigare sätt framgång i väskor. De väskor jag äger just nu har jag haft jätte tur med för att jag har hittat de på rea eller så har jag spontanköpt dem, men det är en annan femma.

Följer du trender?
Nej det gör jag faktiskt inte. Eller jo, jag kollar på bloggare. De flesta trenderna tycker jag är ganska konstiga. Exempelvis det här med t-shirt under linne är skit snyggt på andra men inte på mig. Jag ser ut som ett skämt i det.

Hur ska du fira vinsten?
Jag ska festa ikväll men sedan ska jag inte göra så mycket mer. Jag ligger mest i soffan. Eller vet du vad, jag ska unna mig en sak, jag ska rensa min garderob. Trist svar va?

Men det blir härligt när det är gjort?
Jag måste göra det helt enkelt.


Writer