Nu har Nouw startat en insamling till musikhjälpen. Vårt mål är att vi tillsammans kan göra detta till något riktigt stort och sprida ordet via bloggar och andra sociala medier.

Vi hoppas att du också vill vara med och sprida ordet och även skänka pengar till Musikhjälpen. Du behöver inte skänka en stor summa om du inte ha möjligheten utan det kan handla om 50, 100 eller 200 kr. Vi bloggare på Nouw kan tillsammans göra skillnad och alla kan bidra med något. Nouw har bidragit med de första 5000 kronorna.

Vårt mål är att få in så mycket pengar som möjligt innan insamligen avslutas på lördag klockan 24.00. Hur ska vi tillsammans kunna sprida detta på bästa möjligt sätt? Dela på bloggen, Instagram, Facebook, Snapchat, Twitter! Är ni med oss? Nu kör vi!

Dela gärna denna bild på din blogg och sprid ordet. Det enda man behöver göra för att skänka pengar är att smsa OK50 NOUW till 72999. Självklart kan du även uppge mer pengar om du vill upp till 500 kr.

Den här bilden kan du spara ner och använda på din instagram. Tagga med #mh15 #nouw

Här kan ni se hur vi ligger till och man kan även skänka pengar här: http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/nouw

Årets tema
Miljontals människor är just nu på flykt runt om i världen. Det är inte bara krig och väpnade konflikter som är orsaken, de senaste fem åren har över 100 miljoner människor tvingats fly på grund av klimatrelaterade katastrofer. Men det går att göra skillnad. Genom att jobba förebyggande kan konsekvenserna av katastroferna lindras och människoliv räddas. Därför blir årets tema i Musikhjälpen ”Ingen ska behöva fly undan klimatet”.

Vad kan pengarna räcka till?
- 50 kronor kan räcka till cement för att bygga grunden till en säker toalett som kan stå emot översvämningar.
- 100 kronor kan räcka för att utbilda en bondefamilj i Östra Afrika i klimatanpassning för att kunna bruka jorden trots torka och slippa flytta från gården
- 200 kronor kan räcka till att plantera tio träd som kan vara livsviktiga genom att de kan suga upp vatten vid en översvämning och hålla jorden bördig vid torka.


Tack @mariamadeleine för tipset om detta!

Writer
Editorial staff