Inredningstipset du bara inte får missa

Har du något tråkigt bord hemma som du bara vill kasta iväg? Gör inte det! I detta reportage så guidar Nouws bloggare Vendela Dan er till hur man förvandlar det där tråkiga bordet till något riktigt snyggt.

Vi har alla den där möbeln som vi är lite trötta på eller den där möbeln vi känner en otrolig längtan efter samtidigt som vi heller inte hittar den. Vid sådana tillfällen handlar det ibland bara om att tänka om och framför allt - göra om!

En trend som kom som ett vingslag i inredningsvärlden och som är här för att stanna är mässing. Vi hittar både möbler, krukor och vaser i detta material och i denna nyans. Har ni någon gång tänkt att ni vill ha något i mässing, utan att hitta det? Eller bara tröttnat på färgen på något ni har hemma? Det händer mig dagligen i alla fall!

Så varför då inte göra om något av det du har till något mer skimrande, guldigt? I mitt fall gjorde jag om ett tråkigt sidobord till något bra mycket mer fantastiskt. Det bästa av allt? Det är både enkelt, billigt och framförallt enkelt.

Här ser ni ett tråkigt bord som inte är så mycket att hurra över... Men med enkla knep ska jag göra detta mer tilltalande!

Detta behöver du:
1. En eller eventuellt två mässingsprayer. Den jag har använt är köpt på Panduro och kostar 69 kronor. Förutom mässing har de även silversprayer.

2. Sidobord/Laptopställ "VITTSJÖ" från Ikea, 199 kronor. Däremot går det alltid att ta något annat gammalt bord eller exempelvis en liten kruka vars färg man är trött på - var kreativ!

3. En bunt tidningar eller papper för att skydda golvet och oömma kläder samt handskar för att skydda huden. Har du möjlighet att göra detta utomhus rekommenderas det, då lukten är väldigt stark.

Såhär gör du:
1. Börja med att täcka golvet med papper och ställ sedan bordet där.

2. Ifall du använder samma bord som jag har, plocka bort glasskivan.

3. Spraya sedan lugnt och försiktigt hela bordet. Tänk på att inte spraya för tjockt så att färgen börjar rinna utan i tunna, lätta lager!

3. Låt sedan bordet torka och passa på att vädra lite. Färgen må vara fin, men lukten däremot... Inget man vill att ens rum eller lägenhet ska lukta!

...Tada! Ett roligare, trendigare och mer unikt bord. Vem kan nu tro att detta är ett lapstopställ? Dekorera sedan med tidningar, en lampa eller något annat som du tycker om. Lika fint att ha bredvid soffan som bredvid sängen. Återigen, låt kreativiteten flöda! För under 300-lappen har du nu ett bord som likaväl skulle kunna vara tagen från en fin inredninsaffär!

Reportage gjort och skrivet av Vendela Dan, hennes blogg hittar ni här: nouw.com/vendeladan

Skribent
Redaktionen