Stylista.no kårer årlig en ung, inspirerende og kreativ person som ikke er redd for å by på seg selv, hvor vedkommende vinner flotte premier og hederstittelen "Årets Stylista 2017". Av nesten 1.000 bidrag har juryen valgt ut tre finalister - og alle disse er Nouw-bloggere! Klikk deg inn for å lese mer.

Årets Stylista 2017 er inne i siste fase av konkurransen, nemlig hvor du kan stemme frem din favoritt. Blant topp tre finner du @siljeokland, @henriettehonsrud & @goldencoat. Vi har snakket med finalistene og spurt de noen spørsmål rundt konkurransen. Her kan du også lese juryens begrunnelse og finne ut hvem du vil gi din stemme til!

Obs! Du kan bare stemme en gang.


Juryens begrunnelse:

"Silje Økland har en lys, fargerik og inspirerende Instagram-konto med mote, skjønnhet og glimt fra hverdagen hennes. Vi liker at hun framstår som positiv, blid og naturlig. En skikkelig "girl next door". Fine antrekk, alltid gjennomtenkt og den lyse "loben" hennes er to die for."


Hei @siljeokland! Du har vært en av favorittene tre år på rad, hvordan føles det å være så nærme målstreken?

De forrige årene var jeg nominert og nå er jeg én av tre som er i finalen. Det føles veldig rart ut, det må jeg bare si, fordi man ikke blir vant til denne følelsen, selv om jeg har hatt den et par ganger nå. Jeg er nominert sammen med to andre jenter, som jeg synes fortjener det like mye, og det føles veldig spesielt å stå sammen med dem, uansett. Jeg blir rørt av å få vite at jeg er en som de mener er verdig vinner av Årets Stylista 2017. Jeg tar det aldri for gitt.

Hva inspirerer deg og hvordan har dette hjulpet deg til å bli en av finalistene?

Jeg blir inspirert av det rundt meg. Som jenta på trikken som sitter i fargerike klær, eller av blomstene i parken. Jeg blir inspirert fordi jeg hele tiden er med folk som løfter meg opp og som bygger andre opp. Jeg blir inspirert av å forsøke å inspirere andre. Aldri før har jeg vært så fornøyd med meg selv, innvendig og utvendig, og ved hjelp av både instagram og bloggen har jeg klart dette. Det å gi av seg selv, og stå på, har vært en pågangsdriver for meg. Jeg blir inspirert av meg selv, og håper at andre også blir det. Og selvfølgelig blir man inspirert på grunn av slike nominasjoner og priser. Det er en ære, og jeg er svært ydmyk av å få være en del av denne opplevelsen.


Juryens begrunnelse:

"Henriette Honsrud har en Instagram-konto av internasjonalt kaliber. Kule antrekksbilder, superlekre bilder av mat, blomster og detaljer gjør at vi kan scrolle leeenge i feeden hennes. Feriebildene hennes gjør at vi får lyst til å stikke av til varmere strøk og vi får skikkelig it girl wibes av henne!"


Hei @henriettehonsrud! Hvordan føles det å være en av finalistene i Årets Stylista 2017?

Det føles helt fantastisk, jeg er også litt sjokkert og føler meg utrolig heldig som får stå igjen som 1 av 3 finalister. Det har vært mange bra deltakere og ut i fra de 9 favorittene som ble valgt ut, var det vanskelig å tenke seg til et svar. Jeg står også i finalen sammen med to flotte jenter som jeg føler er verdige vinnere, så måtte den beste vinne! Nei dere, dette var gøy. Føler på en måte at man får litt ekstra tilbake på det harde arbeidet man legger i.

Du har en veldig fin og gjennomført Instagram. Hvor lenge har du jobbet med å få den slik den er i dag og hva er inspirasjonen din?

Tusen takk, det setter jeg pris på å høre! For noen år siden la jeg ut utrolig mye inspirasjons bilder både fra meg selv og andre - det falt rett og slett i smak. Jeg var aktiv på Instagram veldig tidlig, samt veldig kresen på hva jeg har lagt ut. Jeg har egentlig med årene bare funnet min stil og sett at det faller i smak hos flere. Og jeg har lært meg mange gode tips underveis - det å se følgerne sine er number one, svare på spørsmål og vise at du er til stede hjelper masse. For å ikke glemme feeden din! Det er det første andre brukere legger merke til når de ser på profilen din, så den er jeg kresen med, haha. Det som inspirerer meg, spesielt med instagram, er den enorme responsen jeg har fått. Det er mye av grunnen til at jeg elsker dette, og ikke minst det å få en liten bekreftelse på at det jeg holder på med er til inspirasjon for andre.


Juryens begrunnelse:

"Ida Angviks Instagram-konto oser av fashion. Ida har en kul og kreativ stil og hun er ekspert på å finne de beste kuppene på kjedebutikkene og får de til å se supereksklusive ut. Bildene hennes er fantastiske og alt hun gjør er gjennomført til fingerspissene."


Hei Ida (@goldencoat)! Du var jo med i konkurransen i fjor og endte opp som en av de nominerte. Har du hatt en spesiell strategi for å bli en finalist i årets konkurranse?

I fjor ga jeg alt for å bli Årets Stylista. Jeg ville opp og frem i bransjen og så på det som en gylden mulighet. Jeg postet nesten ett antrekksbilde daglig i det konkurransen pågikk og uten inntekt måtte jeg bruke fantasien for å få mest mulig ut av klesskapet mitt. Innsatsen ga meg en topp 15 plassering, og hadde jeg ikke meldt meg på ville jeg mest sannsynlig ikke jobbet som intern i Stylista fra august 2016.

Det er veldig viktig å gjøre seg synlig og delta når slike muligheter byr seg dersom man drømmer en karriere innen motebransjen. Uansett om du har 500 eller 40 000 følgere er det viktig å ha tro på seg selv og at din stil er god nok til å kunne vinne en konkurranse som Årets Stylista. I år har jeg ikke hatt samme strategi som i fjor. Jeg har vokst utrolig mye på ett år og stilen like så, noe jeg tror juryen i Stylista har lagt merke til. I motsetning til i fjor hvor jeg slavisk postet bilder for å komme meg på topp, har jeg i år postet akkurat som normalt og brukt taggen #åretsstylista2017 på de mest aktuelle bildene.

Du har en veldig inspirerende stil! Har du alltid vært interessert i mote?

Jeg ble interessert i mote i veldig ung alder. Jeg husker jeg elsket å matche klær, og hadde jeg rød jakke var det også røde sko på bena. Dette henger igjen enda og jeg er veldig glad i å skape fine fargekombinasjoner.


Da gjenstår det bare å stemme på din favoritt! Det kan du gjøre HER.