Inspirationslös inför vad du ska baka till adventsfikat imorgon? Här nedan har vi det perfekta receptet för dig!

Förra året fick jag smaka dessa glassbakelserna av en god vän. Pepparkakor med smak av vit choklad & hallon. Jag fastnade direkt och tänkte därför dela med mig av receptet!

Recept till ca 10 st stora pepparkakor.

Detta behöver du:
2 dl vispgrädde
½ dl kesella
1 msk florsocker
150 g vit choklad, smält
ca 1,5 dl frysta hallon + florsocker
Pepparkakor

Gör såhär:
1. Vispa grädden. Blanda ner kesella och florsocker.

2. Smält chokladen över ett vattenbad. Ställ åt sidan och låt den svalna något. Därefter rör ner chokladen i gräddsmeten. Ställ in i kylen i ca 5 min. Just så smeten är kall, innan hallonen tillsätts. Annars smälter hallonen och smeten blir rosa.

3. Smula sönder de frysta hallonen och strö över lite florsocker. Rör ner dom försiktigt i smeten.

3. Sätt ihop pepparkakorna två och två med en rejäl klick emellan. Jämna till kanterna med en kniv. Frys in bakelserna i några timmar och ta fram dem precis före servering.