Hon är personen man ska vända sig till om man har frågor om kärlek och jag är nog inte den enda som haft henne som förebild. VI välkomnar den fantastiska Sandra Beijer! Nedan kan ni läsa Nouws fredagsintervju med henne.

Hej Sandra, vad är dina planer för helgen?
Till helgen ska jag signera böcker på Akademibokhandeln i Liljeholmsgallerian, idag fredag mellan 17-18. Kom vetja! Sedan ska jag nog dricka öl. Imorgon ska jag på glögg hos min kompis Jenny och sedan ska vi till tryckarklubben Natten.

Du skriver fantastiskt fint, driver en framgångsrik blogg och har släppt två böcker. Har du alltid velat bli författare?
Tack snälla! Jag har nog alltid haft den drömmen och alltid tyckt om att skriva. Har alltid haft ett skrivande yrke på ett eller annat sätt - som krönikör, copywriter, bloggare med mera. När jag till slut tog mig tid att skriva något längre och att det manuset sedan blev antaget kändes otroligt stort. Att skriva böcker är det roligaste (och svåraste!) jag gjort.

Du skriver inte bara om härlig kärlek utan även om kärlek som gör ont. Känns det läskigt att öppna upp sig så mycket?
För mig är det svårt att skriva om kärlek utan att det finns någon smärta i det. Det blir inte intressant förrän än något skaver tror jag. Därför är det liksom inte ens svårt, utan något som bara blir för mig. Angående min öppenhet på bloggen är det egentligen inget val jag tar utan något som är självklart för mig. Min blogg handlar om mitt liv och ibland gör livet ont.

Har det hänt att dina ex tagit illa upp av något du skrivit?
Nej. Jag skriver egentligen aldrig om dem, utan om hur jag själv mår. Det är en viktig balansgång, skulle aldrig hänga ut dem.

Vad ska man göra om man är olyckligt kär?
Härda ut, det kommer gå över.

Vad betyder kärlek för dig?
Kärlek är allt förstås!

Vilken är den finaste komplimangen du fått?
Oj ingen aning. Alla fina mail och ord av läsare om mina böcker är otroligt stort och betyder massor för mig.

Och konstigaste?
Önskar jag hade något roligt svar men kommer inte på något nu bara för det :)

Hur ser den ultimata dejten ut för dig?
Egentligen kanske man bara ses hemma och beställer hämtmat, pratar hela tiden och intensivt, lyssnar på bra musik, dricker rödvin och hånglar som om det inte fanns någon morgondag.

Du har bott i New York, hur var det?
Det var underbart, rekommenderar New York varmt till alla!

Vad gör Sandra Beijer om 10 år?
Skriver jämt och har en gullig hund. Kanske bor jag utomlands, vem vet?


6 snabba frågor om helgen

Det första jag gör när jag kommer hem från jobbet på fredagar är att… Sätta på bra musik, hälla upp ett glas rödpang och fixa mig inför kvällen. Nästan den bästa stunden på hela helgen, när allt ligger framför en.

Detta dricker jag helst till maten… Rödvin.

Så klär jag mig för en middag på stan… Egentligen inte särskilt annorlunda från en vardag. Ha mina gamla vanliga Docs och en minikjol. Kanske en skjorta eller t-shirt? Och varma kläder över såklart, december är kallt.

En lördagskväll klockan 23:00 hittar ni mig… Antagligen i en kompis vardagsrum, smådansandes eller mitt i en diskussion om något vi tycker är viktigt just då.

För mig betyder söndagar… Pizza.

Om jag fick 50 000 kr att spendera idag hade jag köpt… Om jag var tvungen att spendera dom på mig själv hade jag nog köpt någon jäklig dyr outfit och sedan en massa champagne och haft hemmafest.


Writer