För här sitter jag, tiotusen meter upp i luften och tänker på dig. En krönika om kärlek och nostalgi.

Och här sitter jag tiotusen meter upp i luften. Solens strålar tittar in genom det trettiocentimeter breda flygplansfönstret och bränner mot min svarta polotröja. Jag skymtar höga berg, smala landsvägar och vita moln som liknar sockervadd. Och genom mina svarta hörlurar spelas låten Sun - Sleeping At Last.

Jag befinner mig inte längre i ett trångt flygplan med hundrafemtiotvå andra passagerare. Ståendes vid köksbordet i ert kök tittar jag på dig när du lagar kycklingwook. Du ska upp tidigt imorgon och jobba och det är smidigare om du packar väskan redan ikväll. Nya och gamla hits spelas ut ur dina högtalare och jag känner hur min högra fot stampar mot golvet i takt till musiken. Du vänder dig om och lägger stekspaden på sidan av spisen. Dina händer runt min midja och dina kyssar i min nacke. En pirrande känsla letar sig fram genom hela min kropp och jag kan knappt stå still. Som att knäppa säkerhetsbältet och invänta de långa sekunderna innan karusellen skjuter upp mig i luften. Känslan av att vara livrädd men samtidigt så himla lycklig.

Du går tillbaka till spisen och rör om i stekpannan som är fylld av kyckling, morötter, broccoli och lök. Sista låten på listan har spelats klart och du ber mig att sätta på min favoritlåt. Jag bläddrar i min lista på mobilen och mina fingrar stannar vid låten Sun - Sleeping At Last. Det var bara några dagar sedan såg jag filmen: Förr eller senare exploderar jag. Den vackra men sorgsna berättelse som handlar om två unga förälskade människor. En pojke och en flicka som träffas för att de båda har något gemensamt - dom lider av cancer och deras öde vilar i sjukdomens händer. Jag älskade den filmen och jag älskar den låten.

Den här är bra ju! Lite lugn, men bra!
Säger du och kliver ifrån spisen ytterligare en gång.

Du kommer fram mot mig, tar tag i min hand och snurrar mig ett varv. Lyssnades på min favoritlåt dansar vi i ditt kök. Jag blundar för ett ögonblick och tänker: Att få vara med honom är som att ha gratis inträde till Gröna Lund och få åka karusell varje dag. Förr eller senare exploderar jag - känslan av att vara kär, i dig.

Flygvärdinnan frågar om jag vill köpa något att dricka i den vagn som cirkulerar genom det avlånga planet. Jag skakar på huvudet och vänder huvudet ut mot fönstret igen. För här sitter jag, tiotusen meter upp i luften och lyssnar på den låt vi en gång dansat till.