Drömmer du om friskt och vackert hår? Här är bästa tipsen!

Känns det som att du aldrig kommer kunna få ditt drömhär? Självklart kan du det! Vi har listat ut 7 tips till dig som vill ha friskt och vackert hår.

Välj rätt rengöringsprodukter till ditt hår.
Alla har vi olika hårtyper och behöver därför olika schampoo för att passa vår hårtyp. Fråga din frisör vilken hårtyp du har om du är osäker. Se till att massera hårbotten när du schamponerar för ökad blodcirkulation till hårsäckarna, på så sätt får håret mer näring (växer snabbare). Men kom ihåg att byta rengöring då och då. Om du alltid använder samma produkt kan håret vänja sig med produkten, vilket kan resultera i sämre resultat.

Inpackning är din bästa vän.
Inpackning är räddaren i nöden och ska användas ca 2 gånger/veckan, men har du väldigt torrt hår kan du använda inpackning så ofta du känner att ditt hår behöver det. Lyssna alltid på ditt hår! Glöm inte bort att använda balsam efter inpackningen för bästa effekt.

Skölj ut med ljummet vatten.
Vem vill inte skölja ur håret med riktigt varmt vatten? Tyvärr torkar det ut och du kan istället få en irriterad hårbotten. Men med ljummet vatten undviker du detta och färgen håller längre!

Undvik värmestyling och kemiska behandlingar
Glöm inte att använda dig av värmeskydd i håret när du ska föna eller använda andra värmeprodukter! Vanligtvis vid färgning eller slingning kan håret bli väldigt torrt och sprött, då är ett bra tips att använda sig av en hårolja i topparna. Om du vill undvika att springa till frisören så fort din utväxt kommer fram, se då till att färga/slinga ditt hår i en liknande nyans som din befintliga hårfärg för att slippa den grova utväxten. Ditt hår och din plånbok kommer tacka dig!

Vilken hårborste borde man ha?
När det kommer till att borsta håret ska du alltid se till att använda en svinborste. Tips från coachen! Den är skonsam för håret och gör det silkeslent. Du kommer aldrig mer vilja använda någon annan borste. Se dock till att tvätta din borste med schampo eller tvål för att hålla den ren.

Klipp bara om det verkligen behövs.
Vill du ha friskt och vackert hår borde du klippa dig var 6-8 vecka för att slippa slitage. Men vill du ha längre hår borde du se till att klippa dig mer sällan för att det ska bli någon skillnad. Så fort håret börjar bli kluvet ska du självklart klippa dig för att undvika att håret går av. Se till att aldrig vänta för länge med att klippa ditt hår!

Ha tålamod!
Håret växer i genomsnitt ca 1 cm per månad. Självklart varierar det från person till person eftersom det faktiskt ligger i generna. Det viktigaste är dock inte själva längden på håret utan att håret är friskt och att du tar väl hand om det.

Skribent