De Vet Du har beskrivits som en svensk motsvarighet till Lonely Island där stora hitlåtar kryddas med humor och vars videos sprids i sociala medier och bland bloggare. Nu på fredag kommer bandet till Park Lane i Göteborg.

De Vet Du släppte sin första musikvideo hösten 2011 och blev på bara tio månader ett av Sveriges stora YouTube-fenomen. Bandet består av barndomsvännerna Johan Gunterberg, Christopher Martland och deras kompis TOR samt DJ-Hunk. Och vad som började som en rolig grej, då Johan och Christopher roade sig med att göra och skicka små dumma videoklipp till varandra, har lett till miljontals visningar på bandets YouTube-kanal.

Christopher och Johan, som var de som startade De Vet Du, har alltid valt att inspireras av vad de själva tycker är roligt och inte tänkt på vad andra borde gilla. Och även om HipHop och RnB ligger killarna närmast om hjärtat har hela grundtanken varit att försöka göra en låt som passar till karaktärerna de spelar i varje enskild video.

Nu under hösten släppte De Vet Du "Fucka Ur", en  låt och video där de spelar kontorsmänniskor som kanske inte alltid älskar sitt jobb och därför passar på att festa som galningar på helgen när de äntligen blir lediga. Låten ligger just nu på plats 48 på Spotify.

Nouw tog ett snack med Christopher och Johan inför spelningen på Park Lane.
Vad kan publiken förvänta sig?
Det brukar vara rätt bra drag på våra spelningar så det kan de förvänta sig. De kan även förvänta sig en riktigt rolig show med de flesta av våra låtar plus en del överraskningar. Pin om det blir tråkigt…
Vad har ni själva för förväntningar?
Vi har fått höra att Park Lane ska vara ett grymt ställe så vi förväntar oss en kul kväll. Vi förväntar oss också att få se lite snygga Göteborgstjejer med bra dance moves.
Är det första gången ni besöker i Göteborg?
Nej, vi har varit Göteborg många gånger och trivs bra. Hade vi inte bott i Stockholm hade vi nog velat bo i Göteborg. Riktigt god kebab finns de också!
Vad gör ni själva helst en fredagskväll?
Det är nog att spela på något kul ställe som nu på fredag.
När kommer nästa låt och video?
Vi har ingen aning faktiskt. Vi brukar aldrig planera våra låtar och videos innan. När vi kommer på något kul någon dag, och det känns som om det skulle bli en rolig låt och video, så gör vi klart det på två-tre dagar. Vi brukar inte sitta och tänka eller planera, det kommer när det kommer.
Vill ni hälsa något till era fans?
Ja, att vi är riktigt sugna på att spela för er i Göteborg och att de ska bli riktigt kul att festa med er efter. Alla är även bjudna till efterfest på TORs hotellrum, helst bara killar.


De Vet Du, Park Lane, Göteborg, 9 november.
Ålder 22 år.
Mer information här

Writer
Lina Norman