"Bloggen blev ett slags projekt som alltid var det roliga i vardagen"

Denna veckan får vi följa kompisduon Julia Borggren & Viivi Hyvönen, två tjejer som plötsligt startade en blogg under en samhällslektion. Vi snackar det bästa med att blogga tillsammans, om framtidsplaner och framtidshemstäder. Häng med och möt kreatörerna bakom Chicspetite!

Hej Julia & Viivi, vad gör ni för att peppa igång en måndag?
Hej Frida! Den optimala starten är att vi båda ses på ett kafé med våra datorer, pratar om helgen och dricker kaffe som vi egentligen inte riktigt har råd med. Vi båda är riktiga kaffe junkies, haha. Julia sitter ofta och redigerar bilder till sin Instagram medan Viivi sitter och babblar om nya låtar som släppts och bläddrar på Tumblr efter inspiration.

Hur skulle ni beskriva er själva och er blogg?
Det CHICSPETITE har gemensamt är att vi är två tjejer, korta på längden men med mycket i huvudet som vi vill dela med andra. Vi vill inte se oss själva som typiska modebloggare, utan snarare att kläder är en del av vårt sätt att uttrycka oss på. Allt behöver inte alltid vara snyggt och perfekt, det är viktigare att det förmedlar något.

Vi båda har alltid letat efter sätt att uttrycka oss på genom kläder, foto och text så detta har blivit vårt egna kreativa forum där vi har växt mycket. Vår blogg handlar inte om hur man får till den nyttigaste, grönaste juicen utan snarare om att experimentera fram nya tankar och idéer vare sig det gäller vilken väg man ska ta i livet eller var man hittar bästa vintageshoppingen.

Varför började ni blogga?
CHICSPETITE blev till liv under en alldeles för lång samhällslektion. Det var september, sommaren var över och vi satt och försökte göra planer för att kunna överleva den tråkiga hösten som låg framför oss. Bloggen blev ett slags roligt projekt som, klyschigt nog, alltid var det roliga i vardagen. Vi kunde springa ut en halvtimme på lunchrasten bara för att fota dagens outfit, haha.

Vad är det bästa med att vara två vänner som driver en blogg ihop?
Det absolut bästa är att vi alltid peppar varandra och har någon att glädjas med varje framgång. En annan rolig grej som vi märkt under tiden vi har haft blogg är att vi kompletterar varandra väldigt bra. Exempelvis har Julia nästan alltid massa bilder och historier på lager att dela med sig utav, medan Viivi gillar att hålla på med designen och checka mailen. Vi båda älskar ju att gå in på bloggen och överraskas av ett inlägg den andra skrivit, med andra ord älskar vi att läsa vår egen blogg.Vad gör ni helst på helgen?
Dricker kaffe i mängder, gärna på Café Egoistes terrass, struntpratandes med vänner. Går i affärer utan att nödvändigtvis handla något men inspireras gärna till nya outfits. Något av det bästa vi vet är att se en riktigt bra utställning på något av våra favoritmuséum, Moderna eller Fotografiska i Stockholm.

På kvällen hittar ni oss med största sannolikhet bredvid varandra, dansandes till hiphop på någon klubb i Stockholm med en alldeles för överprisad amaretto sour i handen.

Vilka influencers inspireras ni mest av? Och varför?
Oj, vad svårt. Idag finns det ju så extremt många personer att inspireras av. Vi båda följer kanske hundratals Instagram-konton för modeinspiration men vi fastnar mest för de mer vågade som ger nya idéer. Tre av våra favorit-influencers är Sarah Snyder, Sofia Richie och Malina Kragmann.

Vad har ni för mål med er blogg?
Det viktigaste för oss är att vi tycker att det är så himla kul att ha en kreativ hobby som dessutom uppskattas av andra. Bloggen har stor betydelse då vi båda vill jobba kreativt och med relaterade saker i framtiden. Förstås ser vi vår blogg växa i takt med oss själva.

Vad gör ni om 5 år?
Om fem år har vi pluggat och blivit riktigt duktiga på det vi vill göra. Vi har bott i någon av världens mest inspirerande städer som Paris, Tokyo eller New York medan bloggen blivit bättre och större. Vi båda mår bra i oss själva och är på god väg dit vi vill.

Vad önskar ni er just nu?
Att våra kommande studentår låter oss lära känna nya ascoola, inspirerande människor och för med sig många möjligheter. Och billiga drinkar.Julia & Viivis blogg: nouw.com/chicspetite