Nouw delar med sig av de hetaste tipsen för att driva trafik till din blogg från sociala medier!

Använd dig avbilder på Twitter

Om du inte redanhar ett Twitter konto så är det dags att skaffa ett! Twitter är ett perfektsätt att kommunicera med dina följare och även för att hitta nya potentiellaföljare. Det är vanligast att använda sig av text men att lägga till en bild iinläggen ger dina tweets större synlighet och ökar chanserna att få re-tweetsmed 150%! Ett hett tips med andra ord!

Dela dina inläggmer än en gång

När du skapat ettinlägg så är det vanligast att endast dela med sig av inläggen en gång påsociala medier. Om du vill öka din synlighet och driva mer trafik däremot så ärdet mer effektivt att dela samma inlägg flera gånger. Det finns en djungel avappar och hemsidor som kan hjälpa dig att schemalägga dina sociala medier sådet blir lättare att planera dina kanaler. Vår favorit är Hootsuite!

Tänk på måtten!

Målen med attlägga ut något på sociala medier är såklart att öka synlighet för att drivatrafik. Så vad är då viktigt att tänka på när man vill synas i dina följaresflöden? Måtten på bilderna såklart! Här kommer de mest optimala måtten för liteolika kanaler:

Twitter : 1024pxx 512px

Pinterest : 735pxx 1102px

Facebook : 940pxx 788px

Bli grym på grafik

Som bloggare ska man vara proffs på allt från att skriva texter & ta bilder till att marknadsföra sig själv på nätet. Det är med andra ord mycket att hålla koll på så allt som gör livet lite lättare är såklart väldigt välkommet. Så hur gör man om man inte är en fena på Photoshop eller InDesign men vill skapa snygg grafik till sin blogg & sociala medier eller helt enkelt lägga till text på sina vanliga bilder? Jo, då använder man sig av Canva! Gå in där och ni kommer aldrig kunna slita er ifrån det.