Att hitta rätt i readjungeln är inte det enklaste, Nattstads Beata Klein guidar dig.

Innan man sätter igång med fyndjakten gäller det att lägga upp en plan. Om man bara shoppar utan någon idé kommer det sluta med en massa onödiga inköp som bara ligger och dammar i garderoben. Tänk igenom vad du behöver och var kritisk. Behöver du ett par beiga pumps med smal klack, nöj dig bara med det! 

Att satsa på klassiska basplagg är alltid en given favorit. En vit skjorta, svart skinnväska eller liknande ger dig plagg som du kommer älska länge! Däremot finns det vissa säsongsplagg som fungerar år efter år, blommiga klänningar och söta ballerinaskor är två av dessa plagg. Tänk bara efter en gång extra innan du gör köpet, många hemsidor har inte retur på rea-plagg.

Ett annat guldtips är att lusläsa tvättrådet, var en matrial-junkie! Köp inte en polyesterblus för 400 kr från ett billigare märke. Grönt ljus på plagg med bomull, silke, ull, casmere och skinn!

Att shoppa på rätt ställen är förstås också viktigt. Vissa ställen är bättre än andra. Här är några av mina favoritsidor vars SALE avdelning alltid är värda att spana in!

 

Mango.com

Som Zara fast lite billigare och med en alldeles förträfflig online-rea. Här finns även en hel del kvalitetsfynd, bland annat denna blus i 100% silke. Skynda att fynda!

 

Nelly.com

En sida där man både kan hitta billiga festklänningar och tjusiga märken. Inte fy skam att surfa runt på en sådan nätshop! 

Net-A-Porter.com

Klassisk, internationell lyxhemsida som kan vara för dyr att handla på i vanliga fall men passar alldeles utmärkt för reafynd! 

 

Nathalieschuterman.com

Ännu en klassisk lyxsida fast denna gång en svensk sådan. Deras rea är legendarisk och är omnämnd i bland annat Solsidan. Än så länge är den bara på 30%, vänta tills den sjunkit till 50% det är då man gör de riktiga fynden!

 

Zalando.com

Ett omfattande rea-utbud med både skor, kläder, väskor med mera. Här finns många fina klassiska plagg som är värda att få en plats i gardroben. Gratis frakt och gratis retur gör inte saken sämre!

Skribent
Beata Klein