Chanelväskor, macaroons och bruna ben. Nattstads Tyra Stina Mim besöker franska rivieran där det är som bäst, Cannes. Ni kommer att bli guidade igenom allt ifrån lyxiga affärer längst Cannes strandpromenad till lustiga second-hand butiker i stadens smultronkvarter. Häng med och bli inspirerade!

Att fönstershoppa längst Cannes glamourösa Croisette. Att på marknader i stadens charmigaste kvarter och fynda guld man alltid drömt om. Att fylla magen med socker på Laduree följt av timmars spring mellan olika kedjor. Det ni, det är något jag brinner för.

Till en början vill jag kort beskriva Cannes över lag som enligt mig är en av världens underbaraste platser. Förutom de vackra stränderna, snygga fransmännen, den goda maten och de galna utelivet så seglar det alltid runt en så mysig känsla i luften. En känsla som bildas utav den ljuva doften, ljudet från stadens alla aktiviteter och den franska statspulsen som bultar dag som natt.

Men för att återgå till "shopping-i-cannes"... Efter en galen partydag på Pool Beach, en skön springtur längst den långa strandpromenaden eller efter en avkopplade dag vid poolen så finns det inget som går upp mot en shoppingtur.

Cannes Croisette - På denna gatan som är den som följer strandpromenaden finner du dem lite mer exklusiva butikerna. Louis Vuitton, Chanel, Gucci, Balenciaga, Celine, PRADA och Moncler är exempel på guldgruvor som glittar längst gatan. Jag bara njuter av att strosa omkring där och titta men inte röra. Bara låta de stora modedrömmarna växa och bli ännu större.

Att sitta och äta Macaroons ifrån Laduree är det inte mycket som slår.

Main-Shopping-Street - Gatan vid namn Rue D'antibes som jag kallar för "shoppings huvudgata" måste jag säga är favoritgatan. Det är oändligt lång, rolig och har dessutom massa sköna tvärgator där man kan hitta riktigt roliga butiker. Längst denna magiska gata finner du bland annat butiker som Zara, TEXTO, Sandro, Missoni, Pull & Bear, Mango, SEPHORA, Laduree och Calzedonia. Favorittvärgatan vid namn Rue du Commandant André är också ett måste om man inte vill missa butiker som Zadig & Voltaire, Pinko, Red Valentino, MBMJ och Agent Provocateur. Från detta kvarteret får man alltid med sig ett fång kassar fyllda med glitter att ta med sig hem till Sverige.

Om du letar efter fina skor, surfbutiker eller strandblåsor till en billig peng så skulle jag rekommendera att ta tåget till Juan Les Pins eller mysiga Antibes.

Marché de la mode - Också kommer vi till det sista men inte sämsta shoppingområdet: Marknader. Om det råkar vara måndag och du står med ansiktet mot havet på Rue D'antibes så har du nära till en öppen marknad som är fylld med guld. Promenera åt höger tills gatan tar slut och sedan till höger igen några meter så är du på plats. På plats på ett ställe där det säljs väskor från Chanel, bågar från Celine och skor från Louboutin. Tänk att kunna fynda en äkta, unik och genuin vara för en billig peng. DRÖM!

Vackra Chanel väskor på en Marknad vid namn Marché de la mode.

Men sen då? Efter att man inhandlat stadens snyggaste klänning, vad händer då? Jo, såklart tar du på den och väntar in nattstadspulsen följt av att du beger dig till Baoli eller Gotha för att dansa tillsammans med dina vänner, en känd dj och din modegalna själ.

För en hel Guide om Cannes: http://tyrastinamim.se/tyra-tipsar---guld-pa-fran...

Besök min blogg: http://tyrastinamim.se

Skribent
Elin Skoglund