Andra advent firar vi med ett utsökt julrecept som Paulina, 100 kitchen stories - har gjort. Varje söndag fram till jul kommer hon att dela med sig av sina absoluta bästa julrecept.

Julgröt med kanel och kryddnejlika

1 portion


1 dl glutenfri eller fiber havregryn

2,5 dl havremjölk (eller annan växtbaserad mjölk, t.ex. mandelmjölk)

1 msk linfrön

1 tsk kanel

1 krm mald kryddnejlika

1 krm äkta vaniljpulver

1 msk honung eller agave sirap

+ Ekologiska hasselnötter, havremjölk, apelsin, raw lingonsaft och ekologiska vinteräpplen


Koka upp dina havregryn tillsammans med linfrön i din växtbaserad mjölk. När du kokar upp i mjölk istället för vatten så blir gröten krämigare och mjukare i konsistens, och får dessutom mer smak.

Tillsätt mot slutet dina kryddor. Rör ner din honung eller agave sirap så den smälter och blir "till ett" med gröten.

Servera i en skål med havremjölk, apelsin, äpple, en liten skvätt raw lingonsaft (om du har) och hasselnötter.