Karoline Jönsson från bloggen Gröna Skafferiet har tagit fram fyra sommarhärliga kokosrecept. Passar både till sommarfikan och brunchen. Växtkraft när den är som bäst!

Banankaka med kokos

5 dl vete- eller dinkelmjöl
1 ½ dl socker, t.ex. strö- eller kokos-
1 ½ dl riven kokos
½ dl psylliumhusk
2 dl Alpro Mild & Creamy Kokos
2 dl vatten
2 bananer
1 dl rapsolja
1 msk bakpulver
2 tsk kanel
2 krm salt
muskotnöt, några drag på rivjärn

Till toppingen: 1 banan, ½ dl kokosflakes och 1 msk smält choklad

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Mixa samman bananerna med Alpro Mild & Creamy Kokos och tillsätt sedan alla de blöta ingredienserna till bunken och rör om så allt blandas väl.
Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i kaksmeten. Dela en banan på längden och lägg bitarna på kakan, tryck till lätt så den fastnar.

Baka i mitten av ugnen på 175 grader i 45 minuter eller tills en provsticka kommer upp torr. Kakan sjunker ihop en del efter den kommit ur ugnen och blir kompakt och saftig. Låt kakan svalna, ringla sedan lite smält choklad över och toppa slutligen med kokosflakes.

ALPROS HEMSIDA

Artikeln görs i samarbete med Alpro. 

Writer
Editorial staff